Пороен дъжд в столицата продължи трофейната суша на Левски, Локо е на финал!


Пороен дъжд в столицата продължи трофейната суша на Левски, Локо е на финал!
Снимка: Официален сайт на Левски

14876 0

11 години без трофей за Левски и невероятен шанс Локомотив (Пловдив) да защити трофея си в турнира за Купата на България. Това е обобщението след полуфиналния сблъсък между двата отбора, след като в реванш на стадион "Георги Аспарухов" грандовете завършиха 0:0 и "смърфовете" се класираха за финала след успех с 2:0 преди две седмици на "Лаута". 

Под поройния дъжд в столицата пловдивчани отлично затвориха играта и не позволиха на "сините" дори да се надяват за класиране. Левски имаше моментен импулс около 60-ата минута, но след 3 поредни изпуснати положения резултатът остана 0:0, а с това приключиха и надеждите на столичния гранд да сложи край на сушата си откъм трофеи. 

Последната купа за Левски беше шампионската титла през 2009 година, когато отборът стана шампион. Оттогава насам "сините" изпуснаха една титла в последния кръг, както и няколко шанса да спечелят Купата на България. 

Това беше и последен мач на Живко Миланов за Левски, както и в професионалната му кариера. След последния съдийски сигнал той се разплака неутешимо заради отпадането му, а феновете не спряха да скандират името му. 

Локомотив (Пловдив) пък има шанса да стане първият отбор след Литекс (2008 и 2009), който защитава трофея за Купата на България. Бруно Акрапович пък продължава с отличната си серия, като вече в 11 мача в този турнир няма нито едно поражение. 

Другият финалист в турнира ще бъде определен в мача ЦСКА - Ботев, който ще се проведе в столицата в сряда вечер. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Малко преди първия съдийски сигнал от клуба почетоха двама от играчите си. Иван Горанов получи фланелка с №100, тъй като мачът с Локо Пд е юбилеен за него. Живко Миланов пък беше аплодиран от всички фенове и също беше почетен от клуба заради последния си мач с екипа на Левски и в професионалната си кариера. 

Обилният дъжд в София определено повлия на качеството на футбола, като "сини" и "смърфове" стартираха срещата с много грешки. Все пак в 16' гостите стигнаха до по-интересна атака, при която Илиев центрира отлично в пеналтерията за Аралица, но нападателят не успя да стреля. Последва много рисково действие на Каргас, който реши да показва техника в наказателното поле и едва не загуби топката. 

В 22' Левски организира първата си отлична атака, като Станислав Иванов пресече подаване и с прекрасно движение се освободи от защитник и плъзна топката към малкия пеналт за Спиерингс, но там пътят му беше блокиран от Луков. Само 2 минути по-късно отново Иванов внесе смут в пеналта на съперника, финтира трима, но завършващият му удар премина встрани от вратата. 

Засилващият се дъжд пък доведе до още по-скучен футбол на "Герена", като започнаха и да преобладават грубостите. Стигна се до няколко опасни положения, при които Тиам и Мазурек действаха грубо срещу играчи на Локо (Пд). 

Най-чистата ситуация в мача се откри пред гостите в 44'. Тогава Томашевич от крилото центрира фантастично в наказателното поле, където Карагерен се промъкна между Миланов и Каргас и успя да засече, но Георгиев с брилянтна намеса опази вратата си суха. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира под още по-обилен дъжд, който примесен с 4-минутната пауза заради димната завеса на сектор "Б" направи първите минути доста скучни. В 63' обаче "сините" имаха страхотен шанс да реализират. Горанов центрира към Паулиньо, а той с глава прати топката в левия ъгъл. Луков обаче с прекрасна намеса изби в корнер. 

Акциите на домакините обаче продължиха. При следващата атака след карамбол топката се озова в краката на Иванов, който стреля веднага, но неточно от едва 6 метра. В 65' пък при центриране от корнер Робърта стреля със задна ножица, но отново Луков беше на точната позиция. 

Устремът на Левски не доведе до гол, а събитията на терена отново се успокоиха в следващите минути. Междувременно Акиенеми се появи на терена на мястото на Салинас, като Акрапович заложи на здрав дефанзивен вал за последните 25 минути. 

След тази промяна Локомотив отлично затвори играта и положенията пред Луков спряха. В същото време гостите нямаха особен интерес към играта в нападение и дори на няколко пъти забавиха преднамерено играта, а за тези действия Аралица и Карагерен получиха картони. 

В добавеното време Робърта можеше да направи последните минути много интересни, но Луков се отчете с блестящо спасяване, докато в 92' гол на Каргас беше отменен заради нарушение на защитника срещу Алмейда. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Георги Георгиев – Иван Горанов, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Живко Миланов /к/ - Хали Тиам – Паулиньо, Симеон Славчев, Франко Мазурек, Станислав Иванов – Стайн Спиерингс

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (3-5-2): Мартин Луков – Динис Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович - Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Йосип Томашевич, Лукас Салинас - Димитър Илиев /к/, Анте Аралица

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това ще бъде перфектният подарък не само за феновете, но и за капитана на тима - Живко Миланов, който обяви края на състезателната си кариера. Днес Жиката за последен път ще изведе отбора с капитанската лента. Той посвещава на любимия си клуб цели 11 сезона, в които изиграва 230 мача и бе­лежи 12 гола. Шампион е на Бъл­гария през 2006, 2007 и 2009, вицешампион през 2003, 2004, 2005 и 2008 г. Носител на купата на страната през 2003, 2005 и 2007 г., а в евротурнирите има 39 мача.

За огромно съжаление, заради новите мерки около пандемията, Живко няма да може да бъде изпратен от пълен стадион. Според новата наредба във всеки сектор може да се допускат по максимум 1000 души. 

На инжекции ще изля­зат централните бранители Ейолфсон и Каргас. Те ще трябва да се пазят, защото при жълти картони ще пропуснат 2 мача и ще са аут дори за евентуален финал за Купата. Наставникът на "сините" Георги Тодоров не включи в групата Филипе Нашименто, Дани Алар и Станислав Костов.

Локо Пд ще бъде без контузе­ния централен защитник Малембана, но в групата се завръща Милош Петрович. "Нашите очаквания са да направим добър мач, да дадем всичко от себе си и да продължим за купата. За нас това е много важен мач. Знаем, че ще ни е трудно, а противникът ще се опита да ни изненада и сигурно да спечели, но ние сме в добра форма и ще покажем нашите качества", заяви Бруно Акропович преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички