Левски в търсене на чудото в последния мач на Живко Миланов


Левски в търсене на чудото в последния мач на Живко Миланов
Снимка: Официален сайт на Левски

1331 0

Тази вечер от 20:30 часа Левски приема на "Герена" Локомотив Пловдив в полуфинал-реванш за Купата на България. "Сините" имат много трудна задача след изоставането от първия мач с 2:0, но ще опитат с атака и в търсене на ранен гол да запазят шансовете си.

Срещата днес ще бъде доста по-специална и за отбора, и за феновете, тъй като това е последният мач на Живко Миланов. Сърцатият бранител обяви новината вчера чрез официалния сайт. Той посвещава на любимия си клуб цели 11 сезона, в които изиграва 230 мача и бе­лежи 12 гола. Шампион е на Бъл­гария през 2006, 2007 и 2009, вицешампион през 2003, 2004, 2005 и 2008 г. Носител на купата на страната през 2003, 2005 и 2007 г., а в евротурнирите има 39 мача.

Защитникът имаше конт­ракт с клуба и за следващия се­зон. Той обаче има здравословни проблеми, бе опериран по време на паузата заради коронавируса и е решил да сложи край. Очаква се завръащането на Живко да повдигне тонуса и в отбора, както и да внесе необходимата острота и хъс.

На инжекции ще изля­зат централните бранители Ейолфсон и Каргас. Те ще трябва да се пазят, защото при жълти картони ще пропуснат 2 мача и ще са аут дори за евентуален финал за купата. Локо Пд ще бъде без контузе­ния централен защитник Малембана.

В историята Левски три пъ­ти е елиминирал Локо Пд на по­луфинали (1946, 2004/05 и 2006/07 г.). За да го направят и днес, сините ще трябва да се надскочат. Черно-белите засега уверено гледат към финала, в който да защитават спечеле­ния през миналата година тро­фей. От Левски пък вчера информираха, че всички направени 50 теста за коронавирус са отрицателни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички