Поне две бивши звезди влизат в управата на "Левски"


Поне две бивши звезди влизат в управата на "Левски"

659 0

Поне две бившия звезди на "Левски" ще влязат в ръководството на клуба в понеделник, информира "Труд", но не съобщава имена.

От началото на седмицата клубът ще има нови надзорен и управителен съвет. Вчера фактори в клуба обсъждаха предложения и рокади, които ще бъдат гласувани от около 1200 акционери.

Изданието съобщава, че със сигурност Христо Йовов и Наско Сираков са отказали постове в клуба, тъй като не искат "да носят отговорност за чужди решения". В бъдеще е възможно Йовов все пак да получи покана да заеме позиция, която ще може да съвместява с поста си на заместник-кмет на Своге.

Както е известно, в момента дялове освен тримата собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, има и тръст "Синя България". Неговите акции са в размер на 10%.

В понеделник ще влезе и нов сериозен инвеститор и акционер, който ще има 30% от акциите, след като капиталът бъде вдигнат с 13 милиона лева. На Общото събрание трябва да бъде гласуван и нов Устав.

Очаква се мястото си в Надзорния съвет да запази Минко Герджиков, който има голяма заслуга за стабилизирането на клуба. Очаква се името на новия крупен акционер. Иво Тонев почти сигурно ще остане председател на Управителния съвет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички