Полицията в Рим гледа снимки на левскари, търси виновниците за сблъсъците


Полицията в Рим гледа снимки на левскари, търси виновниците за сблъсъците

1695 0

Полицията в Рим разглежда стотици снимки от сблъсъците около дербито между Рома и Лацио, за да установи кои са виновниците за инцидентите, съобщават в Италия. На богатия снимков материал, с който следователите разполагат, има и доста български фенове, ултраси на "Левски", които са с качулки на главите.

За гостуващите на Лацио ултраси, сред които и фенове на Висла (Краков) и Уест Хем, се предполага, че планът е бил да действат само в случай на контакт с феновете на Рома или с полицията.

Към момента след сблъсъците с полицията са арестувани двама фенове на Лацио, на 28 и на 44 г., които са участвали в нападението над кордона за сигурност. Те бяха разпръснати от полицията с водни оръдия.

В същото време в Рим са сериозно притеснени от международното обединение на ултрасите с цел "твоят враг е мой враг", в което левскари участват активно.

Припомняме, че най-сериозните сблъсъци се състояха около хотел "Виминале" в Рим. Противопоставени бяха агитката на Лацио, подкрепена от "цял чуждестранен легион", и около хиляда фенове на Рома. Повечето от ултрасите са били въоръжени с хладни оръжия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички