"Подигравка": Вили Вуцов обвини ръководството на Левски в куп грешки, замеси и капитана на "сините"


"Подигравка": Вили Вуцов обвини ръководството на Левски в куп грешки, замеси и капитана на "сините"
Снимка: https://fcyantra.bg/gallery

3965 0

Бившият футболист и треньор на Левски - Велислав Вуцов, направи подробен анализ на сезона на "сините" след неговия край. Специалистът коментира актуални теми като оттеглянето на Станимир Стоилов и новия наставник Николай Костов.

В предаването "Спорт по ТВ1" той разкритикува сериозно част от решенията по високите етажи в клуба, съзрявайки куп грешки в тях. Сериозно внимание обърна и на младия страж Пламен Андреев, чиято капитанска лента осъди много тежко.

"Не искам да казвам, защото не съм толкова запознат. Николай Костов ми е кум и му пожелавам успех. Дано може по някакъв начин да възроди нещата. Според мен в Левски се случиха много грешки. Една от най-големите ще кажа", започна бившият наставник на столичния гранд.

Геройство или най-голямата грешка в "синьо"?

"Не може цяла година Пламен Андреев да е капитан на отбора. Лентата тежи, това е много важно нещо. Има си изисквания. Последният мач се случиха грешки, може би наказание, защото цяла година това се случва. Твърдя, че в Левски има много повече футболисти, които заслужават да носят ленатата. Ако беше Николай Михайлов на вратата, да, но Андреев…Да ме извиняват всички, но това беше подигравка. Капитани на Левски са били какви ли не легенди и съм убеден, че някои се обръщат в гроба, а други, които са живи, се въртят и си казват, че това не е възможно. Знам, че има изисквания да си капитан – да бъдеш най-добрият, най-опитният или най-обединяващият. Капитанската лента на Левски е почти с ранг на министър на държавата. Не може да бъде цяла година на ръката на едно 18-годишно момче. На него това му тежеше и накрая направи грешки, за които не го обвинявам, но те се случиха", сподели вече бившият треньор и на Янтра Габрово.

Още грешни стъпки

"Ако някой от Левски излезе и каже, че харчат 5 лева и спестяват 3, за да връщат дълга, го приемам. Но това, което имам като информация, спестяване – йок. Харчат се пари за ниво не на четвърто място. Когато клубът е добре осигурен финансово, не може да се радва на това класиране. Според мен трябва да бъде тъжен с тези футболисти и подкрепата на феновете. Необходимо е да се отчете като изключително не добро представяне да си зад ЦСКА и ЦСКА 1948. Категорично твърдя, че играчите на Левски като цена и качества са по-добри от тези на споменатите два отбора. Всеки има право на мнение, но така мисля аз.

Само подготовката, която направиха (в Дубай) и парите, които се платиха за нея и обезщетения за контролни срещи, това е кощунство. Ако се върнем по-назад и в началото на пролетта Левски бе седми след загубата от Черно море. По-близо бе да не е в шестицата, отколкото да стане четвърти. След това се получиха още няколко лоши резултати, но се стабилизираха. Твърдя, че играчите на Левски като класа и цена не са за четвърто място", допълни специалистът. 

Той отговори и на въпрос дали се чувства оптимист относно бъдещето на Левски. 

"Повярвайте ми, че не съм запознат какво се случва. Прочетох кой ще е треньорът. До онзи ден знаех, че наставник ще е Саво Милошевич. Бях изненадан. Мина ми пред погледа, че Илия Груев бил цял ден на „Герена“ за преговори. Искам да видя по-добър Левски, но не съм от тези, които дават мнения какво да се направи. Този, който носи отговорност, да свърши това, което трябва", завърши Велислав Вуцов.

Наскоро стана ясна и причината Милошевич да не застане начело на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички