Бившият страж на ЦСКА Георги Китанов: На Левски няма да му е никак лесно срещу Хамрун


Бившият страж на ЦСКА Георги Китанов: На Левски няма да му е никак лесно срещу Хамрун
Снимка: Vladimir Stoyanov LAP.bg

2367 0

Бившият вратар на ЦСКА и Черно море - Георги Китанов, коментира впечатленията си от ситуацията в Левски и сподели очакванията си за предстоящия сблъсък на "сините" с малтийския Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Стражът към момента се подвизава именно в Малта, където носи цветовете на местния Флориана. Пред "Гонг" той разкри, че мисли, че на възпитаниците на Станимир Стоилов няма да им бъде лесно със "спартанците".

Ти сам каза, че малтийският футбол е в подем. Самият факт, че Малта класира три отбора за третия предварителен кръг на Лига на конференциите говори именно за това. Как се приема този успех в страната?

"Този факт наистина е показателен, че качеството на футбола е добро и се надгражда. Тук това се приема с еуфория. Хората са доста приятно изненадани и доволни от този факт", започна 27-годишният състезател.

Един от тези отбори – Хамрун Спартанс, ще се изправи срещу Левски. Какъв отбор е това, тъй като в България определено е непознат?

"Хамрун са отборът, който инвестира най-много във футбола. Те са с най-сериозен бюджет в първенството. Като единици имат някои доста добри футболисти. Следя новините в България и гледам нагласите на хората, че Левски ще премине лесно през тях. Мисля, че няма да бъде така. Стискам палци на Левски да продължи напред, но няма да им е никак лесно. Хамрун има футболисти с качества и играят привлекателен футбол".

Как ще подходят те срещу Левски? Ще се затворят ли или ще действат по отворено?

"Не мога да преценя. Мисля, че и те ще са респектирани. Левски е име, а и това, което направиха срещу ПАОК, беше страхотно. Поздравления за тях. Вярвам, че Левски е фаворит в мача. Може би ще подходят по-затворено от Хамрун. Нямам наблюдения върху тях през тази година, тъй като първенството не е започнало още. Не успях да им гледам мачовете от Европа. С нов треньор са и не знам какъв стил изповядва".

Кои футболисти в Хамрун правят впечатление?

"Лявото им крило Додо е доста класен футболист. Сега надградиха и взеха от Гзира Юнайтед голмайстора на първенството (Максуел), но не знам дали ще може да играе срещу Левски. Взеха още един нападател от Биркиркара (Люк Монтебло), който е доста добър футболист. Привлякоха и нашия ляв бек. Също добър футболист. В средата на терена също имат добри футболисти".

Артур Енрике, който игра в Ботев Пловдив, също е част от отбора. Титуляр ли е там или е по-скоро част от ротацията?

"Те правят доста ротации, тъй като имат доста футболисти".

Каква е прогнозата ти за тази елиминация?

"Личните ми очаквания са Левски да продължи и много се надявам това да се случи, тъй като подкрепям всички български отбори в Европа. Няма да е лесно. Пак ще кажа, че усещам, че нагласите в България са, че Левски ще премине като на парад през този малтийски тим. Няма да е така, особено ако се получи подценяване. Не мисля обаче, че треньорите на Левски ще го подценят това нещо, тъй като тяхната работа и израстването, което отборът показва са невероятни".

Бившият ти клуб ЦСКА също е в тази фаза на турнира и ще играе срещу Сейнт Патрикс. Реално ли е да очакваме класиране в групите на поне един от двата отбора?

"Силно се надявам. Стискам палци и на ЦСКА, и на Левски. Дай Боже и двата гранда да влязат. Това ще е хубаво за нашия футбол", допълни още той.

Ето кои двама важни играчи ще са на линия за двубоя на "сините" с Хамрун

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички