Петър Курдов: Николай Михайлов ще е герой при дузпите! Проблемът с дълговете може да ескалира


Петър Курдов: Николай Михайлов ще е герой при дузпите! Проблемът с дълговете може да ескалира

4048 0

Дългоочакваният финал за Купата на България между ЦСКА и Левски почти настъпи. Сблъсъкът започва от 17 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Петър Курдов е трикратен шампион със „сините“. Завоювал е два пъти и трофея от турнира за Купата на страната. През 1982 година Левски разгромява с 4:0 ЦСКА на финала. Курдов е с основна заслуга за триумфа на „сините“ в онзи мач. Той вкарва два гола и изработва дузпа. Едното от попаденията му е истински шедьовър, след като препари Джони Велинов от далечна дистация.

Sportlive.bg потърси нападателя за интервю преди финала. Ето какво заяви големият нападател пред медията ни:

- Г-н Курдов, какви са очакванията Ви за предстоящия финал за Купата на България между ЦСКА и Левски?

- Като левскар все пак очаквам да победим, независимо кой го ръководи и какво се случва в клуба. В последно време виждаме радостни неща. Хората са доволни и ние сме доволни.

- Споделяте ли мнението, че „сините“ влизат като фаворит в двубоя с оглед на моментната форма, въпреки че в тези дербита важат съвсем други закони?

- Хора като мен, които са играли в такива дербита знаят, че за такъв фаворит не може да се говори, защото винаги когато дойде този мач има голямо напрежение и залог. Не може да се каже, че единият отбор ще бъде фаворит.

Всичко ескалира на момента и зависи как ще потръгне играта на всеки от отборите.

- Казахте, че залогът в тези срещи е много по-голям. За кой от двата отбора в момента той е по-голям?

- За Левски е по-голям. Ние отдавна не сме взимали някакво отличие. И за Левски ще бъде много добре. Миналата година ЦСКА се окичиха с трофея. Мисля, че сега е време и Левски да ликува с него.

- Някой от двата отбора има ли превъзходство, съпоставяйки съставите?

- Аз ще започна малко по-отзад. Ще дам няколко примера, които аз не мога да си обясня. Значи ние победихме с два поредни мача Лудогорец. После се случи чудо Разград разбиха с 5:0 ЦСКА. Равносметката е, че ние сме по-добри и от Лудогорец, и от ЦСКА.

След като стана това чудо, сега се очаква Левски да доминира и да бие най-малко с 5:0.

- А дали това е възможно наистина да се случи?

- Преди години се случи друго – Ботев Пловдив взе купата след победа над Лудогорец. Сега пък Левски е на път да я спечели пак след успех срещу разградчани. Излиза, че всичко е свързано с Лудогорец.

Който разбира малко, се досеща какво имам предвид. Няма смисъл да казвам повече. Очаквам ние да доминираме. Надявам се с оглед на отминалите резултати ние да победим, и то с класа, с голове, както примерно победихме Лудогорец, а те са шампионът, който разби ЦСКА с 5:0. Оттам-нататък вече вие си правете сметката.

- Според Вас разполага ли Левски с футболист, който да направи разликата и да донесе успеха във финала?

- Не мисля, че разполага.

- А в ЦСКА има ли такъв?

- И там според мен няма.

- Каква промяна се забелязва в Левски след поемането на тима от Станимир Стоилов?

- Определено има промяна. Не знам на какво се дължи, но тя е очевадна и няма какво да си кривим душата.

Но все пак не искам да влизам в подробности. Идват предстоящи неща. Нека да завърши финала и тогава ще правим равносметка. Да приключи и шампионата, за да видим да кое място ще финишираме.

После идват и евротурнири, където ще ни лъснат всички неща.

- Визирате само Левски и всички отбори, които се очаква да ни представят в Европа?

- Всички отбори. Ние се въртим в един омагьосан кръг, урочасан и си мислим, че правим нещо, но всъщност нямаме какво да покажем на международната сцена.

- Левски загуби последните си три финала за Купата от 2013-а година насам, като на два пъти това стана след дузпи…

- Надявам се, че това този път няма да се случи. Най-искрено пожелавам успех на нашия любим отбор. В този мач едва ли някой може да каже има фаворит. Според мен футболистите са на едно ниво.

- Ако все пак се стигне до рулетката на дузпите, как оценявате шансовете?

- Според мен ЦСКА отстрани Славия след дузпи на полуфиналите с чист късмет. Нашият вратар Николай Михайлов не е млад. Той е в една възраст, в която може да помогне много на отбора, особено при дузпите. Докато на ЦСКА вратаря е по-младо момче, но го виждаме доста ентусиасизиран.

Футболистите на двата отбора в крайна сметка трябва да покажат уменията си на терена и защо им е гласувано доверие от треньорите. Надявам се и обстановката да е добра и да подобна на тази, при която ние сме играли на този стадион преди години.

-В Левски се забелязва и финансова криза, докато в ЦСКА имаше треньорска криза…

- Финансовият проблем винаги определя нещата. Това, което се случва в нашия клуб, мисля, че не е добре. Визирам задълженията. От разни изявления се прокрадват мнения, че имаме дългове към Васил Божков, Спас Русев, НАП и други кредитори. Сумата е доста сериозна и не знам точно как ще се оправят нещата. Това влияе със страшна сила на клуба.

Независимо, че нещата сега изглеждат стабилизирани. Показват се и добри игри, но парите са си пари. Те са си основен фактор. Както виждате, нашите футболисти искат да взимат големи суми, но футболът е далеч от това, което се желае.

- А относно треньорската рокада в ЦСКА. Алън Пардю е доказано име, но готов ли е за подобен сблъсък в България?

-  Както това се отнася за футболистите, така се отнася и за треньорите. Според на финала треньорът е субективен фактор. Неговата работа е да каже състава и да ги надъха колкото може. Оттам вече треньорът не може да направи нищо, ако не играят нищо и нямат нужните умения и качества, на пейката и двата треньори да стоят, няма да има никакъв ефект.

Не съм привърженик на това да сравнявам двама треньори.

- Каква е точната Ви прогноза за мача?

- Хич ме няма по прогнозите. Мисля, че редовното време ще приключи с равенство. Смятам, че ще има продължения и вече на дузпите предимството на Никито се надявам да изпъкне още един път. Според мен Николай Михайлов има по-добри заложби и се представя добре при изпълнението на ударите от бялата точка. Това при него не е от вчера. Мисля, че ще имаме предимство при дузпите.

- Виждате ли светлина в тунела за бъдещето на Левски най-вече по отношение на финансиранено?

- Не мисля. В момента аз няма как да говоря другояче, въпреки че сега никой не може да каже копче по отношение на представянето на отбора, но тези задължения, които висят със страшна сила на клуба, ще ескалират в един момент. Нужни са пари, и то сериозни средства.

Аз все пак не знам колко е истина всичко. Но ако Васил Божков тръгне да си иска парите, Спас Русев, един път каже, че няма да ги иска, а после обратното … Няма го никъде черно на бяло написано.

На приказки всеки е велик, но когато му замирише на финикийски знаци, нещата се променят.

- Ще Ви върна към финала за Купата срещу ЦСКА през 1982 година, когато Левски печели с категоричното 4:0, а бележите 2 гола за триумфа. Какво си спомняте?

- Победихме с 4:0. Тогава ЦСКА имаха много сериозен и качествен отбор. Доколкото си спомням, вкарах един гол с левия и един с десния крак. Единият беше почти от центъра, а другия от над 20 метра. Направих и дузпа, която Тодор Барзов я вкара. Вторият ми гол беше истински шедьовър от големия кръг на центъра. На вратата на ЦСКА беше големия Джони Велинов.

Имам призив към всички, които излизат на подобен финал. На тези големи мачове се показва кой колко може и ако някой иска да ги забележи, става именно в такива двубои. Пожелавам на всички момчета да бъдат пределно мотивирани и да дадат всичко от себе си, както за ЦСКА, така и за Левски. Стадионът ще бъде пълен и дано хората да останат доволни. Пожелавам да няма скандали.

 

Още информация за финала ЦСКА - Левски може да откриете тук!
АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Още информация за финала ЦСКА - Левски може да откриете тук!

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички