Пече се: Бивш халф на Левски сменя Николай Костов от следващия сезон?


Пече се: Бивш халф на Левски сменя Николай Костов от следващия сезон?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7825 0

Наскоро собственикът на Левски, Наско Сираков, даде уверение, че договорът на старши треньора Николай Костов, който изтича през идното лято, ще бъде удължен поне за още един сезон. Слабите игри на "сините" обаче продължават и това може да доведе до логична смяна на "Герена".

Станислав Генчев може да смени Костов

По информация на колегите от вестник "Тема Спорт", наставникът на Крумовград, Станислав Генчев, скоро може да се озове начело на Левски. Бившият халф на "сините" прави фурор с новака в Първа лига и вече го класира за първата шестица, нареждайки безпрецедентна серия от поредни мачове без загуба. В последния кръг той дори леко вгорчи страхотния период на Лудогорец, който вече предвкусваше узаконяването на 13-та си поредна титла.

Станислав Генчев

Генчев има цели 86 официални мача като футболист на Левски. Той е юноша на Етър и бе привлечен едва на 17-годишна възраст на "Герена", през лятото на 1998-ма. Той спечели шампионската титла с отбора през сезон 2001/2002, а след това на два пъти стана първенец и с Лудогорец (11/12, 12/13).

Още: Фернандо Каранга след наказанието и удара от Левски (СНИМКА)

Като треньор той започна кариерата си в родния Етър, а след това на три пъти бе начело на разградските орли. Най-запомнящ се бе периодът му от септември до декември, 2019-та, когато успя да премине групата в Лига Европа, а ЦСКА Москва бе унищожен с 5:1 на "Хювефарма Арена".

В Левски, и изобщо в българския живот и футбол, много често обещания никога не се изпълняват и най-вероятно това ще се случи и сега. Мачовете с ЦСКА винаги са натежавали много при избора на бъдещ треньор, а сега Костов нареди загуби в две поредни дербита, при това с посредствен футбол. Добавяме и гръмкото 1:5 от Лудогорец и картинката става трагична... Сираков най-вероятно ще изчака развитието на настоящия сезон и ако Левски не успее да се класира в Европа, е много вероятно да освободи Костов, а е възможно и той сам да подаде оставка.

Давид Яблонски от Левски през 2018 г.: Каранга е пе#@&аст, к$р за ЦСКА (ВИДЕО)

Николай Костов е получил вот на доверие в Левски и строг ултиматум

Решено е кой ще води Левски до края на сезона при оставка на Николай Костов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички