Павел Колев обяви колко са дълговете на Левски и с колко са намалели за 1 година


Павел Колев обяви колко са дълговете на Левски и с колко са намалели за 1 година
Снимка: БГНЕС

3984 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сподели колко са намалели дълговете в последната една година, в която той пое изпълнителната власт. По думите му в стъпването му в длъжност те са били около 35 млн. лева, но сега са намалели почти двойно.

"В момента задълженията на клуба са около 16-17 млн. лева", заяви Колев пред "Дарик". "Преди година задължението беше над 8 милиона, това са неплатени данъци и осигуровки към държавата. Левски беше под угрозата да не вземе лиценз. Това беше заради задължение 1,4 млн. лева към НАП. Заради това Левски участва в Лига Европа. Започнахме разговори с НАП, подписахме един протокол, но всичко си стои. Левски вече има официално споразумение, по което е задължен да плаща тези 143 хиляди. Текущите задължения също си вървят. Всичко това ако е на лице, Левски е изряден", заяви Колев пред "Дарик".

"Ако трябва да съм напълно откровен, не виждам изход и какъв ход да се направи, за да се разреши тази сложна позиция. Големият проблем е, че свежи финансови постъпления няма как да влизат. оперираме с това, което имаме, а това е ограничено. Разходите си вървят, както за мачове, така и за поддръжка, а и за заплати, което ни поставя в позиция "партер", допълни още изпълнителният директор.

А с каква притеснително малка сума разполага към момента футболният клуб вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички