От полицията след боя между фенове на Левски: Всички бяха облечени еднакво и нямаше как да разберем кой от коя фракция е


От полицията след боя между фенове на Левски: Всички бяха облечени еднакво и нямаше как да разберем кой от коя фракция е
Снимка: Официален сайт на Левски

2673 0

В събота вечер по време на двубоя между Левски и Ботев Пловдив в Коматево две фракции на "сините" - "Ултрас Левски" и "София Запад", стигнаха до бой в сектора за гости. Тогава полицията задържа 42-ма, като 40 бяха осъдени и получиха забрани да посещават спортни събития.

По-рано се коментира, че задържаните са единствено от "Ултрас Левски", като и адвокатът на организацията Боян Топалов потвърди тази информация. От полицията обявиха, че това изобщо не се коментира, като обясниха, че всички били облечени еднакво и не са ги различавали.  "Това изобщо не го коментираме, тъй като при самото влизане всички бяха облечени еднакво и всички бяха дружелюбно настроени един към друг. Просто бяха доста прикрити и нямаше как да разберем кой от коя фракция е", заяви началникът на „Охранителна полиция” – Пловдив комисар Виктор Празов пред Нова тв.

"Това беше много добре подготвен сценарий от страна на футболните фенове на Левски. На 20-та минута след старта на срещата започва сбиване в агитката на клуба. Веднага беше разпоредено полицията да се намеси. Благодарение на органите на реда, предотвратихме по-големи инциденти”, допълни той.

"На по-голямата част от задържаните в устите им имаше гуми, предназначени за боксов мач, а не за футболен. Това е много показателно за случая”, посочи още той. На въпрос защо не са взети превантивни мерки, след като адвокат на фракциите е съобщил за готвени провокации Празов отговори: „Няма такива индикации и постъпила информация”. Ето и какви наказания бяха наложени на арестуваните.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички