От най-посетения Левски - Лудогорец са минали 6 години, ще бъде ли бит рекордът?


От най-посетения Левски - Лудогорец са минали 6 години, ще бъде ли бит рекордът?
Снимка: Оф. сайт на Левски

2806 0

На огромен интерес ще се радва дербито между вече третия в класирането Левски и лидера Лудогорец днес на "Герена". Ако са верни информациите, че продадените билети за мача са минали цифрата 15 000, то този двубой може да постави рекорд по посещаемост в историята на сблъсъка между тези два тима.

Към този момент най-посетените 3 мача между "сини" и "зелени" са на "Герена". Абсолютният рекорд е записан през май 2013 година, когато на "Георги Аспарухов" прииждат 16 000 фенове. Тяхното присъствие дава ефект и Левски побеждава с 1:0, с автогол на Митчел Бургзорг, подпомогнат от Станислав Ангелов. Това е и първата исторически победа на столичани над разградчани.

КОЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЗАГУБА ОТ ЛЕВСКИ НА СТОЕВ С ЛУДОГОРЕЦ?

Вторият най-посетен сблъсък между двата тима е на 06.09.2017 година, когато на "Герена" идват 15 000 запалянковци. Тяхната помощ пак има влияние - отборът не губи, даже и не допуска гол - мачът завършва 0:0. Със същия резултат завършва и третият най-посетен двубой между Левски и Лудогорец. Той е на 23.04.16 г. и привлича 12 500 фенове.

Иначе, въпреки честото превъзходство във формата, а и класата на Лудогорец, в историята на този сблъсък разградският тим е вкарвал най-много 3 гола на "сините". Най-голямата им победа е 3:1 на "Герена" през май 2017 г. Левски също е успявал да вкара три попадения на този съперник - всички помните знаменитото 3:2 на "Герена" през септември 2014 г. Трябва да се отбележи, че Лудогорец има още един случай, в който е вкарал 3 гола на столичани - при победата с 3:2 през май 2014-а, отново в София.

Има един играч на "орлите", който почти не пропуска да вкара на Левски и ако играе днес, отново ще е сред основните заплахи за "синята" врата. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички