Коя е единствената загуба от Левски на Стоев с Лудогорец?


Коя е единствената загуба от Левски на Стоев с Лудогорец?
Снимка: Оф. сайт на Левски

2559 0

Футболна България е притихнала в очакване на дербито между Левски и Лудогорец, което противопоставя първия и втория във временното класиране. И двата тима са претърпели промени, имат нови треньори, които, интересното е, че са бивши наставници на противника. Представяме ви няколко статистически факта за сблъсъка, които само ще повишат нетърпението ви да стане неделя, 17,30 часа.

Единственият двубой между двата тима досега, който се е провеждал през месец март, е завършил с победа за Лудогорец. Мачът е бил на 8 март 2015 година в Разград, а домакините се налагат с 1:0. Голът е на Вандерсон.

Утре "орлите" ще бъдат водени отново от Стойчо Стоев, който има добра статистика срещу съперника от столицата - 4 мача, 3 победи, 1 загуба. Тя се случва през 2013 г. в Разград - 0:1 с гол на Ларсен Туре. Интересното е, че "сините" са водени тогава от сегашния помощник-треньор на "зелените" и доскорошен старши треньор Антони Здравков. Още по-интересното е, че Туре вкара на разградчани още в 3-ата минута, а столучани се пребориха за трите точки, въпреки че останаха с човек по-малко след изгонването на Станислав Ангелов. 

Интересното е, че Туре вкара на разградчани още в 3-ата минута, а столучани се пребориха за трите точки, въпреки че останаха с човек по-малко след изгонването на Станислав Ангелов. 

Както е известно, и наставникът, който извежда Левски в дербито, е бивш треньор на Лудогорец - Георги Дерменджиев. Любопитното е, че специалистът от Пловдив има по-добър коефициент на полезно действие като треньор от колегата си Стоев. Коефициентът на Дерменджиев е 1,91, а този на Стоев - 1,37.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички