От Левски ще искат нов договор за телевизионните права


От Левски ще искат нов договор за телевизионните права
Снимка: Официален сайт на Левски

2597 0

От Левски ще настояват за нов договор за телевизионните права, тъй като в момента са недоволни от начина на разпределението на парите. На "Герена" са убедени, че сумата, която трябва да получават, е далеч по-голяма от сегашната, въртяща се около 600 000 лева.

"Сините" считат, че всеки отбор трябва да взима средства на база на интереса, който предизвиква, пише "Тема спорт". У нас водачи по този показател безспорно са Левски и ЦСКА. Сега тимовете ни в елита си делят 6,5 милиона лева.

60% от парите от телевизионни права се разпределят поравно между всичките, а останалите 40% - на база на класирането. Такъв е договорът и за следващия сезон. Новият собственик на Левски Наско Сираков обаче иска да направи така, че немалка част от бюджета на клуба да се базира именно на приходите от излъчването на срещите на отбора. Отделен въпрос е, че в сегашната кризисна икономическа обстановка заради коронавируса едва ли може да се очаква по-добър вариант за Левски от сегашния. Междувременно "сините" се готвят за двубоя с Лудогорец, което ще е първият двубой след принудителната пауза, а Петър Хубчев е наясно със състава, като има само една въпросителна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички