От Левски опровергаха НКП и сдружението точка по точка и изразиха готовност за среща с феновете


От Левски опровергаха НКП и сдружението точка по точка и изразиха готовност за среща с феновете
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2091 0

Ръководството на Левски отговори на обявената позиция на НКП на Левски и сдружение "Левски на левскарите", които обявиха "Сезон на протеста". Те отговориха с няколко изречения на всяко от отправените към тях обвинения, които се посочват като основания за този "вот на недоверие".

Контраобвинения от управата

От Левски обявиха, че позицията на тези организации дезинформира и цели разединение, че ръководството, а не спонсорът управлява клуба и че с цел прозрачност са поканили представители на на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, но никой не се е явил на посочената дата.

Ето какво написаха от Левски на официалния си сайт:

Левскари,

Ръководството на „ПФК Левски“ не приема, изявената позиция на Национален клуб на привържениците на „Левски“ (София), която цели да дезинформира „синята“ общественост и да разедини привържениците на любимия ни клуб.

1. Единствената цел на мажоритарния собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков е да стабилизира Клуба и да осигури условия за неговото нормално функциониране, развитие и успехи, които отговарят на името на Клуба.

2. Клубът се управлява от избраното си ръководство. Генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Клуба с цел стабилизирането на „ПФК Левски“.

Изгонени ли бяха Мъри Стоилов и Иво Ивков?

3. Станимир Стоилов напусна по собствено желание поста старши треньор на „ПФК Левски“. Ивайло Ивков се радели с Клуба поради изявени различия във визията за развитието на Клуба.

4. Обвиненията за непрозрачност са изцяло неоснователни. Представители на ръководството нееднократно са информирали „синята“ общественост за текущото състояние на Клуба. След изразената позиция на Тръст „Синя България“ от 20.06.2023 г., ръководството на Клуба покани на 27.06.2023 г. представителите на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, която да се проведе на 30.06.2023 г. от 12:00 ч., на която да им се предостави пълна отчетност относно състоянието на Клуба, дарителската кампания, както и за резултатите от увеличението на капитала. Нито един представител на Тръст „Синя България“ не уважи поканата и не се яви на предложената среща. Този род поведение демонстрира желание за публични обвинения към Клуба, но не и намерения насочени към стабилизирането на „ПФК Левски“.

5. „ПФК Левски“ категорично заявява, че всяко едно получено целево дарение е използвано съгласно волята на привържениците, които са дарили.

Ръководството би се срещнало с всяка група фенове

Ръководството на ПФК Левски е готово да се срещне с всяка една група привърженици, заявили желание за това.

Очакваме всички привържеици на стадион „Георги Аспарухов“ в събота в 18:45 часа. Кодът е изцяло СИНЬО. Да подкрепим отбора в началото на новия сезон.

От Ръководството на „ПФК Левски“

Според Тити Папазов Сираков и Мило Борисов са спасили Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички