От Левски обясниха кога ще се предоговори дългът към НАП и колко ще се погасява годишно


От Левски обясниха кога ще се предоговори дългът към НАП и колко ще се погасява годишно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3806 0

Членът на Надзорния съвет на Левски - Венцислав Димитров, разясни ситуацията с НАП. От клуба обявиха неотдавна, че е постигнато споразумение с агенцията за дълга на "сините" към нея, но от НАП отрекоха това по-късно. Дългът е на стойност 11,5 милиона лева.

Димитров, който е финансист, обясни защо задължението е пренебрегнато от клуба и е позволено да нарасне значително. Той обясни и колко се очаква да се генерира годишно за погасяването от тези 30% от приходите на клуба, които ще отиват в НАП.

"През 2022 г. изплащането на задълженията към НАП не бе с най-висок приоритет за изпълнителното ръководство. Изплатиха се стари задължения към футболисти и треньори от над 3 млн. лв. и други. От този момент нататък трябва да се покрива предимно дългът към НАП. Входящият паричен поток на клуба е над 15 млн. годишно. От тях НАП ще прибира 30%, което е над 5 млн. лв.", обясни Димитров пред "Блиц".

"Ще има възможност да се изплатят частично и старите задължения, но по този въпрос предстои да бъде договорен цялостен погасителен план. Това ще стане след детайлна финансова ревизия от НАП, която предстои да се направи в следващите месеци", допълни членът на "синия" НС, който придружаваше Наско Сираков на последните 2 срещи с представители на приходната агенция.

Междувременно, Сираков включи и феновете в покриването на дълга към НАП, като ги призова да даряват средства - ето колко са събрани по сметката към понеделник вечерта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички