От "Левски на левскарите" посочиха "работещия тандем" в клуба, на който се пречи


От "Левски на левскарите" посочиха "работещия тандем" в клуба, на който се пречи
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

7717 0

Председателят на УС на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов показа, че човекът в клуба, на когото най-малко вярват, е мажоритарният акционер Наско Сираков. Сдружението даде пресконференция днес, за да изкаже мнение по повод скандала с отказаните през зимата продажби на Хосе Кордоба и Андриан Краев. Както е известно, изпълнителният директор Иво Ивков обяви, че са отказани около 6 милиона евро общо за двамата играчи от Сираков, на което "синята" легенда отговори, че не е било така. Впоследствие и треньорът Станимир Стоилов застана зад думите на Ивков, а вчера и самият главен акционер го потвърди.

Костадинов посочи, че въпреки че е инициатор за учредяване на "Левски на левскарите", Сираков се е отдръпнал и не участва в живота на сдружението. Фенът заяви, че единственото условие на бившия нападател за създаване на сдружението е било той да е член номер едно.

"Господин Сираков определя себе си като пазител, не като собственик. Това, за да стане истина, трябва да депозира акциите си в клуба. По демократичен начин ще изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора. Излишен е този спор. Сираков е звезда на Левски, голмайстор, няма смисъл да влиза в борба за акции. Всички знаем как ги получи. Разбира се, ако се окаже, че той е човекът, който ни лъже и ни подвежда непрестанно", коментира Костадинов.

Той изрази готовност да изобличи Сираков в не една лъжа по повод Левски. Като първа такава той посочи заявката на легендата да прехвърли 35% от клубните акции на Тити Папазов.

"Слава Богу, това не се случи. Ще припомня аферата "Диксън". Всички левскари са разочаровани, обезверени. Устремът на левскарите от кампанията „Левски е вечен“ спря, нормално е, след като се казва, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За капак на това, оправданието е, че чакаме чужд инвеститор. Щетите кой ще ги оправи? Ние с дарителски акции отново", продължи той.

"Лошото управление води до финансови проблеми. Левски е феномен. Трябват ни лидери и водачи, които да използват нашата емоция. Това не е обикновен бизнес. Това не е маркетинг. Ние сме готови на всичко. Даваме пари буквално за нищо. Правим го, защото за нас това е идеологическа доктрина, близка до религия", завърши председателят на УС на сдружението. А как Сираков опрвда решението си за Хосе Кордоба можете да прочетете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички