От 0 до 100 и обратно за 180 минути


От 0 до 100 и обратно за 180 минути
Снимка: Levski.bg

3518 0

Денят е сряда, а трагедията от загубата на Левски от Ботев Пловдив удари пореден връх. Валят етикети като "сътресения", "ужас", "катастрофа", "трагедия" и "срам", а призивите за "коренни промени" не секват за пореден ден. Стигна се до там, че се появи задължителният слух при слабо представяне на Левски - Станимир Стоилов се завръща на "Герена". Разбира се, в това няма нищо вярно, но тази статия е пренаписвана вече десетки пъти от деня, в които Мъри напусна скамейката на "сините". И откровено вече се изтърка.

"Катастрофа" е цялостното представяне на футболисти и ръководство от лятото на 2009 година насам, като близо 10 години ръководни фактори и треньори бяха сменяни като носни кърпички, а ясна идея за развитие на отбора липсваше. В последните месеци обаче се виждат положителни промени и постоянство в Левски, които медии и неприятели се опитват да затъмнят с тежки определения за... две загуби. Поражението от Ботев (Враца) вдъхнови знайни и незнайни да упражняват злия си език върху клуба, но този път напълно ненужно. И дори нелепо. Загубата беше тежка, но Левски не игра слабо, дори напротив. Просто безобразни пропуски, а несигурността в защита е проблем, който трябва да бъде разрешен час по-скоро. Но не е "катастрофален".

В момента Левски разполага с треньор в лицето на Славиша Стоянович, който познава балканския манталитет, а в същото време, за разлика от предшествениците си, има ясна визия за това какъв футбол трябва да изповядва неговият тим. И въпреки това ръководството "вече губи доверие" към сърбина. Сериозно ли? След два мача? Това звучи несериозно и лековато. Истината е, че никой в Левски не мисли за смяна за треньора, което е поредното доказателство, че в клуба се работи все по-добре и по-успешно.

Едва ли някой трезво мислещ човек е вярвал, че Левски ще спечели титлата през този сезон. Всички виждат какво се случва в Разград - клубът разполага с най-добрите футболисти в Първа лига, а когато това не е достатъчно, виждаме системни грешки на реферите в тяхна полза. И какво направи Левски по този въпрос? Спря с декларациите, пускани през ден, и назначи Павел Колев - могъща фигура в БФС, чието присъствие със сигурност ще се отрази положително както на ръководно ниво, така и на спортно-техническо. Поредният добър ход на Спас Русев и компания, което демонстрира желание за развитие в правилната посока.

След двете поредни загуби всички забравиха, че преди в последните 10 години Левски не задържа нито един свободен агент, но благодарение на добрата работа на ръководството и наемането на Славиша Стоянович, Габриел Обертан предпочете да остане на "Герена", вместо да приеме далеч по-добри оферти от Турция и Франция. Бяха извършени куп промени в полза на феновете, в популяризирането на отбора. Бяха намерени нови дългосрочни спонсори, а на футболно ниво отборът бележи невероятен прогрес в сравнение с мъката, която "сините" фенове бяха свикнали да гледат по българските футболни терени от своите любимци.

Да, със сигурност в Левски има нужда от промени, особено в състава, който на този етап е много "плитък" на основни позиции. Аймен Белаид няма място в настоящата селекция, а вратарската криза е сериозно (надеждата е, че Николай Михайлов ще я разреши, но засега и той не е в оптимална форма). Крилата напоследък не работят, но Паулиньо ще има цяла зима, за да влезе във форма и този проблем ще се разреши в най-скоро време. Левски има нужда и от още един голмайстор, тъй като Станислав Костов няма реална алтернатива в отбора в момента. Но в последните 12 месеца ръководството на отбора доказа, че за пръв път от десетилетие се работи правилно. Защо тогава някои се опитват да превърнат две загуби в края на света?

Левски все още е далеч от шампионско ниво. Трябва още много работа, особено за да се пребори тима с хегемона Лудогорец и вървящия възходящо тим от "Българска армия". Но "сините" вървят в правилна посока и подхвърлени лековато етикети като "трагедия" за малко повече кликове едва ли могат да променят това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички