Люпко Петрович: Приключих с треньорството


Люпко Петрович: Приключих с треньорството
Снимка: БГНЕС

1695 0

Бившият треньор на Левски и Литекс у нас Люпко Петрович приключи сезона в африканската страна Руанда, където направи отбора си първенец, като сподели, че е приключил с треньорството. Това не е първият път, в който сърбинът прави подобно изказване. След последния си престой в Левски Петрович заяви същото. 

"Аз си свърших работата в Руанда и сега съм в Сърбия. Спечелихме шампионската титла и Суперкупата на страната. Всичко това при доста утежнени условия, защото изоставахме, но завършихме сезона точно както трябваше. Сега си почивам – малко с близките, малко с моите приятели в Белград. Със сигурност няма повече да работя като треньор. Имах леки здравословни проблеми, но вече всичко е наред. Може да помагам на отбори, но вече не искам да работя като старши треньор", заяви Петрович пред "Дарик".

"Винаги съм се интересувал какво става в България, защото там съм работил доста дълго и я чувствам като своя втора родина. Виждам, че тази година е по-интересно, защото Лудогорец е понамалил силата си, докато ЦСКА и Левски са се издигнали. Тача че първенството е по-интересно. Всеки един от тези три отбора може да стане шампион.

Павел Колев го познавам от моето първо идване в България, в Левски. Той тогава беше журналист, а ние се сприятелихме. Той е добър спортен работник. Знам, че работи в БФС, а от 1 януари идва в Левски. Това е добре за Левски, защото знае как се прави организация в клубовете. Сещам се и за треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Когато се запознахме, той беше млад момък. Изненадан съм, че вече има професионален лиценз. Тогава беше много амбициозен. Понякога съм го критикувал нарочно, за да видя какви реакции има и какво ще направи. Винаги е имал желанието да стане добър треньор и има вероятност това да се случи. Вече има възможност да работи в тежка ситуация, работейки в клуб като ЦСКА".

Кой е Павел Колев и защо назначаването му в Левски е силен ход - прочетете в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички