Още лоши новини в Левски: Клубът може да обяви несъстоятелност през август


Още лоши новини в Левски: Клубът може да обяви несъстоятелност през август
Снимка: БГНЕС

3473 0

Опасността Левски да бъде обявен в несъстоятелност е напълно реална, но все още не е актуална. Това е заключението от думите на Павел Колев след срещата на членовете на УС с феновете на тима тази вечер на "Герена". "Сините" дължат огромна сума пари, а директорът обяви, че след 2-3 седмици може да се стигне до фалит, ако не бъдат сключени нови спонсорски договори, или феновете не започнат да даряват повече средства. 

Колев обяви, че се работи по няколко договора, както и по няколко идеи за финансиране, но ако нищо от това не сполучи, Левски може да обяви фалит до 2-3 седмици. 

"Коментирали сме вариантът за банков залог, но това изисква време и като цяло е трудно изпълнимо на този етап. Не мога да се ангажирам със срок, в който Левски ще продължава да оцелява. Ако нямаме нови спонсорски договори или силна активизация на фенове, то до 2-3 седмици ще трябва да внеса молба за несъстоятелност“, коментира пред медиите Колев. 

Той коментира и дълговете на "сините", като без да използва конкретни задължения, съобщи, че общата сума е около 24 милиона лева. 

"По търговския закон има ясни правила за процедурата по обявяване на несъстоятелност. Не сме все още на този етап, тъй като плащаме редовно на нашите търговски партньори. Задълженията на Левски не мога да ги спомена, но вероятно общо задълженията са на стойност 24 милиона лева“, заяви Колев.

Това обаче не са единствените лоши новини, след като директорът обяви, че до петък Левски трябва да намери 2.5 милиона лева, или губи лиценза си (подробности вижте тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички