"Огорчен съм, аз едва дишах, присъстват и деца": Николай Костов с открито недоволство към Сектор Б


"Огорчен съм, аз едва дишах, присъстват и деца": Николай Костов с открито недоволство към Сектор Б
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5932 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след победата с 1:0 над последния в подреждането на Първа лига Етър. Специалистът призна, че е очаквал подобна игра от съперника, като допълни, че е доволен от своите нападатели, а и цялостно от тима си.

"Ключово за успеха е, може би, търпението. Но казвам "може би". Мачът както започна, така и свърши, няма какво да философстваме много. Единият отбор се защитаваше изцяло в своята половина. Даже очаквах някаква по-друго противодействие, тъй като Етър е показвал в други мачове, че играе по-смело. Ние бяхме подготвени за тази игра. Интересно ми е, ако бяхме вкарали първото полувреме, може би, мачът щеше да е по-интересен и за нас, и за противника. Щяха да търсят изравняване и да намираме по-свободно пространство.

Нямам въобще забележки към нашите играчи. Справяха се. Това, което говорихме, го изпълниха през второто полувреме. Спокоен съм. Нервиран съм, когато играем на лоши терени или не можем да взаимодействаме. Срещу нашите нападатели всеки отбор взима много сериозни мерки, защото са класни нападатели. Нормално е да се реагира по този начин" - започна Костов.

Впоследствие засегна любопитна тема. През второто полувреме срещата бе прекратена за няколко минути, след като видимостта бе сериозно намалена от димки и факли. Костов е на мнение, че това не помага на отбора, като напомни, че на стадиона ходят и малки деца.

Николай Костов срещу сектор Б

"По-скоро не очаквах да се сблъскам с неща, които даже не знам дали трябва да коментирам. Тъй като доста се накъсва играта. И не само от падането на играчите, които чакаме по 2-3 минути. С тези моменти вече втори пореден мач. Може би, нашите фенове от Сектор "Б" трябва да помислят. Какво влияние има това над нашите играчи. Как да реагират, като тъкмо намерим някакво темпо, имаме три удари в 7-8 минути, но спряхме играта за 7-8 минути. Много ми е интересно този протест кога ще свърши. Не е приятно, това влияе на нашите играчи. Трябва да се намери решение. Замислен съм за тези неща, отколкото за играта. Неприятни неща, разваля се празничната обстановка. Присъстват толкова деца, аз едвам дишах в тези минути. Огорчен съм, даже не можах да се изкефя от победата" - сподели по темата.

За финал той коментира представянето на Асен Митков и бе запитан дали опитът в европейските клубни турнири ще бъде полезен в предстоящите битки, които се трупат в сгъстен период от време.

"Няма да правя реклама на Асен Митков. Той е много добър наш играч, даваме му много шансове. Много съм доволен от неговото старание, от желанието му. Умен играч е, винаги се включва, когато му е гласувано доверие.

Спадна малко емоцията след тези мачове (бел. ред. европейските). Спадна емоцията в публиката, в нашите играчи. Ще изезем от това състояние. Поздравявам играчите за победата, тъй като е много важна за нас" - завърши Костов.

Вижте повече за това как вратар и пропуски измъчиха Левски срещу последния, но 18-годишен българин бе герой (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички