Огнян Герджиков: Попов не е направил правилно джирото и остава собственик на Левски


Огнян Герджиков: Попов не е направил правилно джирото и остава собственик на Левски
Снимка: БГНЕС

1948 0

Авторът на Търговския закон на България - проф. Огнян Герджиков, изясни кой законово е настоящият собственик на Левски. Както е известно, доскорошният мажоритарен собственик на клуба Георги Попов джироса контролния си пакет акции на премиера Бойко Борисов и обяви пред bTV, че именно премиерът е новият бос на "сините". Според Герджиков обаче това не е така по закон, джиросването не е станало "както трябва" и Попов продължава да се води собственик на Левски.

"Категорично Попов е собственик на Левски. Джиросването трябва да е единен документ. Нищо не се е променило след джиросването. Борисов ще стане собственик, ако се впише като акционер, сега само има правото да стане такъв", заяви Герджиков пред bTV.

"Джирото не е направено както трябва. Джиро се прави на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, тогава се залепя бял лист на него и се продължават джиросванията. Това е единен документ, не могат да бъдат два. Причината е, че трябва да е възможно във всеки един момент да се проследи непрекъснатият ред на джирата. Прекъсне ли се веригата, всичко отива по дяволите. Това няма как да стане с отделни документи, както е в случая. Като акционер Борисов няма задължения, а само куп права. Ако Наско Сираков, например, иска да вземе акциите, Попов може да му ги джироса", допълни бившият политик. А как премиерът коментира ситуацията с акциите вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички