Обратът в полза на Левски започва, но има още какво да се желае - колко остава да се плати на НАП?


Обратът в полза на Левски започва, но има още какво да се желае - колко остава да се плати на НАП?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10154 0

Левски обяви дългоочаквана новина за "сините" фенове. А именно, че от клуба са покрили доста солидна сума към НАП. През зимата столичани се разделиха с някои от големите си звезди в отбора, а в касата влязоха пари от продажбата на Уелтън, Роналдо и Дарлан, както и символична сума за Жереми Петрис.

Именно оттам се счита, че са ползвани и парите за погасяване на част от големия дълг. От "Герена" съобщиха, че към държавната агенция за приходи са изплатени 1 150 000 лева. До средата на месец април ръководството на "сините" планира да погаси и останалата част от главницата.

Колко остава на Левски към НАП?

Наско Сираков спази това свое обещание

Още: Официално: Левски погаси част от главницата по дълга към НАП, април я чисти изцяло

Колко обаче е тя? Съдейки от отчета, който излезе през ноември месец 2023 година за 4 месеца миналата година  клубът бе изплатил 2 482 559 лева. Така оставащият дълг бе в размер на 10 099 812 лв. (5 189 337 лв. главница и 4 910 475 лв. лихви). Това е до дата 6 ноември 2023 година.

Ежемесечно продължават вноските, а приспадайки този над 1 млн. лева означава, че главницата трябва да е малко над 4 млн. лева.  Именно тя се явява най-големият проблем, както и лихвите, които са върху нея.

Припомняме, че в началото на януари от Левски обявиха, че успешно са сключили споразумение разсрочване към НАП в рамките на 3 години. Според нея "сините" трябва да внасят по 279 000 лева в продължение на 36 месеца. От столичния клуб уверяват, че в момента не се трупат никакви нови задължения и от май месец 2023 година се изплащат всички текущи задължения. А преди мача с Арда: Левски обяви програмата си, даде "зелена светлина" на фенове и медии

Още:  Наско Сираков: №8 много ми тежеше, поолекна ми накрая

ВИДЕО: Левски стартира инициативата по повод 110-ата годишнина с 3 легенди

"Далавера": Левски е спазарил на топ цена Патрик Мислович - ето колко е платил

Официално: Левски се раздели с футболиста, за когото бе ясно, че няма бъдеще в клуба

Емоционално: Фен на Левски изпрати Уелтън с подарък, а той ги трогна с жест (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички