Ново 20 - шеф в Левски обвини Стивън Жерард в лъжа и отсече: Да прави каквото иска


Ново 20 - шеф в Левски обвини Стивън Жерард в лъжа и отсече: Да прави каквото иска
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

8334 0

Заформи се цяла драма около още един футболист на Левски в лицето на Стивън Жерард. 16-годишният състезател бе една от големите надежди на клуба - той тренира и с първия отбор, бе на подготвителния зимен лагер, а освен това дори и е карал проби в чуждестранни отбори - с разрешението на "сините".

Желанието на младока обаче е да продължи кариерата си в чужбина. Той обвини и ръководството на Левски, че не е подходило коректно и с уважение към него. Отговорът от клуба обаче не закъсня и бе дело на изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Неговата версия на случилото се е доста по-различна от тази на Стивън Жерард. Младокът бе казал, че са му били дадени няколко часа да подпише нов договор като ултиматум. Според Боримиров обаче още през ноември е било обяснено на Гаоте, майка му и агента му какво предстои за него - подготовка с първия отбор и след това подписване на професионален договор. А след това се започнало увъртане.

Даниел Боримиров отговори на Стивън Жерард

Още: "Поставиха ми ултиматум - имам проблем с ръководството, а не с Левски - това е моят клуб"

Даниел Боримиров бе категоричен, че играчът може да прави каквото поиска и че търпението на Левски се е изчерпало и път назад има само, ако тийнейджърът направи крачка назад и се съгласи с условията на "сините".

Даниел Боримиров отговори на Стивън Жерард

"Още през ноември месец бяхме говорил с майката на Стивън и неговия мениджър, някакъв французин, какво предстои за него в Левски. Бяхме му казали, че ще бъде взет на подготовка и като се върнем от лагер ще му предложим професионален договор. Върнахме се в началото на февруари. Изчакахме достатъчно време, но те започнаха да увъртат и в крайна сметка казаха, че няма да подпишат договор. Свободни са да правят каквото искат. Левски няма за какво да дундурка подобни юноши, които не искат да останат на “Герена”.

Достатъчно бяхме търпеливи, като направихме и доста компромиси, като го пуснахме да ходи на проби в чуждестранни отбора. По какъв начин сме ги притискали? След като не искат, да останат в Левски, няма какво да говорим. Път назад може да има, ако те направят крачка, ние сме предложили условията си" - сподели той, цитиран от "Спортал". Междувременно се появи информация и че Стивън Жерард е отказал 5-цифрена сума от пряк конкурент на Левски и си е плащал, за да е в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички