Новият треньор на Левски Николай Костов през 2011 г.: Никога повече няма да работя в България


Новият треньор на Левски Николай Костов през 2011 г.: Никога повече няма да работя в България
Снимка: БГНЕС

3498 0

Левски най-накрая узна името на своя нов треньор. Бившият наставник на "сините" - Николай Костов, се завръща на "Герена", за да поведе отбор през новия сезон у нас.

Със сериозни обещания и надежди на стадион "Георги Аспарухов" посрещнаха специалиста преди седмици. Не по този начин обаче той бе изпратен при предишния си период начело на тима.

Скандалът

През 2012-а година Костов ръководи "сините". Неговите възпитаници обаче влизат в негативна серия, която слага край на взаимоотношенията му с гранда. 

Официалната си оставка наставникът подава след срамна загуба с 0:1 от Миньор Перник у дома, припомня "Топспорт". Мигновено след това той се сдобива с прочутата тогава награда "Златен скункс" от предаването "Господари на ефира".

На изпроводяк специалистът заявява категорично пред широката футболна общественост у нас, че е крайно разочарован, поради което никога повече няма да работи в България. 

Неспазеното обещание

Той обаче се отмята от думата си и още през 2015-а година поема ръководния пост в Ботев Пловдив, където прекарва по-малко от година преди да се присъедини към Стал Камянске.

Впоследствие кариерата му преминава през Шахтьор Караганда и Каспий, за да се стигне до Левски, с който за втори път нарушава даденото си преди повече от десетилетие обещание.

Какви са принципите и идеалите, които Костов следва в живота и кариерата си?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички