"Няма кой да вземе Хосе Кордоба за парите, които Левски иска"


"Няма кой да вземе Хосе Кордоба за парите, които Левски иска"
Снимка: Levski.bg

5363 0

Финансовото състояние в Левски се подобрява, но все още има реална опасност за клуба. Летният трансферен прозорец на теория е удобен шанс за постъпване на свежи и сериозни средства. Най-скъпо оцененият футболист на "сините" е Хосе Кордоба.

Бранителят струва 2,5 милиона евро според специализирания сайт Transfermarkt. Според един от най-популярните футболни агенти у нас обаче - Лъчезар Танев, Левски няма да може да получи парите, които иска за защитника.

Причината е, че той бе контузен точно преди да отвори прозореца. Според Танев шансът на "сините" да го продадат е през август, когато затваря трансферният прозорец, но за целта той трябва да запише поредица от силните мачове.

"От най-важните месеци, в които клубовете наблюдават голям брой играчи, това са април и май. Тогава гледат на живо играчи. Без да гледат на живо, рядко някой купува. Точно тогава Хосе Кордоба не игра, беше контузен. Лично аз смятам, че няма кой да вземе Кордоба за парите, които искат от Левски. Трябва някой, който го е наблюдавал много дълго време. По-скоро ако направи силни мачове август месец, когато затваря трансферния прозорец" - призна Танев за "Дарик".

Освен това той призна, че турски клуб има интерес към Хосе Кордоба, но и допълни, че той няма как да отговори на финансовите изисквания на Левски. Ето какво още допълни Танев:

"Турски клуб има интерес към Кордоба. Клубът има своите колебания и финансово не могат да отговорят на финансовите очаквания на Левски. Офертата не е конкурентноспособна. Нямам представа за оферти към други играчи. Познавам агента му, а този клуб се обърна към мен за съдействие. Левски имат за нашето ниво доста добри играчи. Представянето им миналата година точково не отговаря на качествата".

Ако "сините" играят по-дълго в Лигата на конференциите, това несъмнено би било предпоставка за увеличаване цената на играчите им. Елин Топузаков пък посочи 3 фактора, които трябва да са налице за Левски, ако иска да играе в групите в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички