Нисък интерес: Левски генерира над 50% спад в продажбите на абонаментни карти


Нисък интерес: Левски генерира над 50% спад в продажбите на абонаментни карти
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2280 0

Началото на новия сезон в Първа лига чука на вратата. Малко повече от седмица остава до откриването на шампионата, а родните клубове вече са в заключителен етап от лятната си подготовка.

Това важи и за Левски. "Сините" провеждат заниманията си в Правец, където тренират под ръководството на новия треньор Николай Костов. Същевременно те обявиха, макар и малки, кадрови промени, както и пусна в продажба новите си екипи и абонаментни карти.

Негативна промяна

Именно при продажбата на пластиките обаче столичният гранд бележи сериозно занижен интерес, информира "Тема Спорт". На "Герена" регистрират спад от близо 50% на този етап от кампанията.

Миналата година, по това време, около 5000 "сини" привърженици вече си бяха осигурили ценните пропуски. Впоследствие бройката нарасна до почти 6000. Към момента тя е под 3000 или на половина от миналия сезон.

Причината за отлива

Сериозно завишената цена на абонаментните карти може да бъде разглеждана като основна причина за въпросния спад в интереса към тях. Миналогодишните пластики бяха средно с около 30% по-евтини от новите (например - 192 лв. за сезон 2023/24 г. в Сектор "Б" срещу 144 лв. година по-рано).

Немалка част от запалянковците на столичния гранд също бяха привлечени от възможността да се сдобият с гарантиран пропуск за срещите с ПАОК, Хамрун Спартанс, както и за финала за Купата на България срещу ЦСКА по-рано. Тогава бе изключително трудно обикновеният фен да се сдобие с билет за събитието.

Такава опция обаче ще съществува и за новите картодържатели, ако се стигне до двубои, пораждащи подобен интерес.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички