Николай Костов заговори за критиците и отсече: Не съм давал гаранция, че ще побеждаваме във всеки мач


Николай Костов заговори за критиците и отсече: Не съм давал гаранция, че ще побеждаваме във всеки мач
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1780 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след поражението с 0:1 срещу ЦСКА 1948. Това е трети пореден двубой, в който "сините" не съумяват да стигнат до успеха. И в този случай отборът бе без голямата звезда в нападението си Уелтън, който лекува контузия.

Специалистът призна, че е доволен от представянето на неговия отбор въпреки негативния резултат. Костов посочи какво му е харесало и заяви, че отборът има все по-ясно изразен стил на игра и че остават единствено резултатите.

Николай Костов е доволен от Левски въпреки негативната серия

"В такъв момент, каквото и да кажа, ще прозвучи като оправдание. Мисля, че нашият отбор направи един от най-добрите си мачове през този сезон, нямам никакви претенции. Играха смислено, подаваха си много добре, организираха добре нападенията. За съжаление, не можахме да реализираме в много от ситуациите.

Ситуацията става малко по-сложна, тъй като нашата публика вече е нетърпелива, трябва да видим как можем да излезем от напрежението, което надвисна над нашия отбор. Бяхме по-настоятелни след червения картон, но пространствата се затвориха, ЦСКА 1948 се затвори и акцентът бе да си задържи преднината. Така и се случи, иначе ние бяхме активни в тези моменти.

Казах и преди, че Уелтън е един от най-добрите ни играчи. Ефективно работи и чрез него създаваме много опасности пред вратата на съперника. Въпросът е, че както казах, играхме доста добре в този мач. Не знам, сигурно ще излезе налудничаво, че говоря това нещо, но съм доволен от играта. На прага сме да си утвърдим стила, действаме по-уверено с топката. Въпросът е да реализираме, защото във всеки един мач създаваме" - започна Костов.

Впоследствие той спомена и критиците на отбора, като заяви, че в най-скоро време именно те ще поддържат "сините". Старши треньорът на Левски отклони въпрос за своето бъдеще и подчерта, че говори само за тима.

"Малшанс, заради което пак ще бъда упрекнат, сигурен съм. Критиците се увеличават, но в най-скоро време те ще бъдат хората, които ще поддържат нашия отбор, тъй като аз обръщам внимание на стила на игра. Не съм давал гаранция, че ще побеждаваме във всеки мач, така се случи в тези мачове, много интересно за мен.

Трябва в тези моменти да се обединим. Единственият начин да го направим е около играта. Левски играе добър футбол. Ще превъзмогнем всичко, футболът е такава игра, където трябва да изтърпим всичко, което се случва в отбора. Въпросът е футболистите да налагат своята воля.

Костов отклони въпрос за бъдещето си в Левски

Аз за себе си няма да говоря. Говоря за отбора. Имаме достатъчно големи амбиции да се изявяваме във всеки един мач, да се надиграваме. Има надежда за нашия отбор. Нещата се променят във футбола" - завърши той пред "Диема спорт".

Вижте повече за това как Левски се измъчи в атака и записа трети пореден мач без победа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички