Левски отново се измъчи в атака и загуби от ЦСКА 1948! Трети мач без победа за "сините" (ВИДЕО)


Левски отново се измъчи в атака и загуби от ЦСКА 1948! Трети мач без победа за "сините" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5525 0

ЦСКА 1948 победи Левски с 1:0 в едно от дербитата на 16-ия кръг. "Сините" отново не успяха да стигнат до първа победа над съперника от началото на 2022 година. Единственото попадение отбеляза Педриньо в 60' с много красиво изпълнение от около 30 метри.

За последно възпитаниците на Костов спечелиха срещу "червените" именно в Бистрица с 2:0 на 26-и февруари. Между отборите последваха две победи за ЦСКА 1948 и две ремита.

В днешния двубой Левски бе по-активният отбор и държеше повече инициативата, но това по никакъв начин не помогна. За пореден път завършващата фаза се оказа ахилесовата пета за "сините" и въпреки 19-те голови положения до гол не се стигна. Марин Петков, който започна титуляр два пъти нацели гредата, а Роналдо и Патрик-Габриел Галчев също се отличиха с пропуски.

Така, ситуацията за Николай Костов и възпитаниците му се усложнява още повече, като в трети пореден мач няма победа. В миналия кръг столичани завършиха 0:0 с Арда, а преди това загубиха от Берое.  След 16 мача Левски е на 5-място с 27 точки, а ЦСКА 1948 е с 26 на 6-о. "Червените" обаче имат два мача по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора се хвърлиха в битка още в началните минути, но имаше неточности в отиграванията им. Това им попречи да имат и опасности в предни позиции.

В 8' се стигна до първата ситуация, в която Пламен Андреев трябваше да се намеси. Георги Русев получи топката малко след центъра, като се измъкна от "сините" защитници. Напредна към наказателното поле, но Андреев бе излязъл и успя да отрази удара му. След това топката стигна отново до Русев, който стреля над вратата, но бе вдигнат и флагът за засада.

Малко след това "червените" показаха, че ще играят с дълги подавания, които са на ръба на засадата. Отново топката стигна до Русев и отново Андреев го спря. Страничният съдия показа, че е бил в нередовна позиция, но повторенията убедиха в обратното.

В 12' Левски също имаше много добър шанс да открие резултата. След изпълнение на пряк свободен удар Дарлан центрира, а Роналдо свали с глава към Хосе Кордоба. Защитникът отправи много опасен удар, но покрай вратата. В 19' Жереми Петрис пробва по-далечен изстрел, но без успех.

В 26' Даниел Наумов трябваше да се намесва. Роналдо комбинира с Марин Петков, който си нагласи топката на левия крак и стреля, но стражът на домакините изби. След половин час играч Русев центрира от фал в наказателното поле, където Симеон Петров надскочи Кордоба, но ударът му с глава не бе точен. Панамецът получи неразположение от сблъсъка и трябваше да получи медицинска помощ.

В следващите минути Левски опита да наложи натиск и създаваше повече положения от съперника си. В 40' Ел Джемили стреля ниско по тревата, но Наумов спаси, макар и неубедително. Топката стигна до Марин Петков, който опита техничен удар и нацели гредата.

Две минути след това Цунами стреля от границата на наказателното поле, а топката рикошира в Ерденис Гурища. Драганов обаче не видя нищо нередно, а и не се стигна до намеса на ВАР.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Сравнително спокойно започна втората част, но отново с леко надмощие от Левски.В 58' Марин Перков успя да открадне топката от Емил Виячки и подаде към Фагида. Той стреля, но Наумов спаси, а при добавката Петков нацели за втори път гредата.

След част игра изненадващо домакините излязоха напред в резултата. И то след красив гол на Педриньо. Бразилецът стреля от около 30 метра и прати топката в горния ляв ъгъл без да остави никакъв шанс за Пламен Андреев.

В 63' Ел Джемили отправи много коварен удар от фал, но Наумов изби. В 70' Георги Русев излезе на чиста позиция, след като получи топката от Умарбаев. Ударът му обаче не бе особено прецизен и не затрудни Пламен Андреев.

2 минути след това Цунами преодоля защитата на домакините и навлезе в наказателното поле, където намери влезлия по-рано Патрик-Габриел Галчев. Неговият удар обаче мина покрай вратата, и то много близо.

В 79' домакините останаха с човек по-малко, след като влезлият като резерва Антонио Вутов получи директен червен картон. Юношата на "сините" извърши грубо влизане срещу Пламен Андреев, който точно бе отразил удар на Чочев. Първоначално Драганов даде само жълт картон, но получи сигнал от ВАР и прегледа ситуацията. А след това промени и решението си.

Логично Левски опита натисне още повече, но защитата на "червените" бе прекалено сгъстена. В 85' Роналдо бе изключително близко до гол с 16-ия удар към вратата на Наумов в тази среща.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов 23. Емил Виячки 8. Педро Енрике 28. Неделко Пишчевич 24. Ерденис Гурища 10. Георги Русев 21. Емил Ценов 87. Симеон Петров 15. Симеон  Василев 11. Бирсент Карагарен 18. Ивайло Чочев (к)

Левски: 1. Пламен Андреев 2. Жереми Петрис 6. Вендерсон Цунами (к) 7. Роналдо 10. Асен Митков 11. Джавад Ел Джемили  33. Хосе Кордоба  37. Дарлан  50. Кристиан  Димитров 88. Марин Петков 97. Асими Фадига

* Капитанът Андриан Краев е резерва, а лентата взима Вандерсон Цунами, който е втори избор.

Преди мача

И двата тима нямат победа в последните си две срещи, но "сините" получават предимство от букмейкърите преди визитата в Бистрица. Левски напоследък загуби като гост на Берое, а с Арда завърши при нулево реми. ЦСКА 1948 направи 1:1 и 0:0 с Локомотив Пловдив и Локомотив София. 

Отборите са на сходни места във временното класиране - Левски е пети с 27 точки от 15 двубоя, а съперникът е седми с 23 т., но с два изиграни мача по-малко. 

И докато ЦСКА 1948 е деветият по сила домакин с 12 точки от 6 двубоя, то "сините" са седми по спечелени точки от гостувания - 9 (7 срещи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички