Николай Костов оправда футболистите след нулевото реми с Крумовград


Николай Костов оправда футболистите след нулевото реми с Крумовград
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2477 0

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, сподели мнението си след нулевото реми с Крумовград. Срещата бе част от 24-ия кръг на Първа лига, а възпитаниците на специалиста бяха само 10 през втората част, причината - директен червен картон на Галчев. 

Наставникът бе на мнение, че изгонването на дефанзивния футболист е сред основните причини "сините" да не спечелят и втората си среща с Крумовград през кампанията. Костов добави, че възпитаниците му трябва да минават през такива ситуации и частично ги оправда. 

Като заключение наставникът подчерта, че пред отбора му няма да става по-лесно, тъй като за мача с Етър няма да може да разчита на няколко футболисти. 

Коментарът на Костов

Благодаря на публиката за подкрепата. Червеният картон повлия, защото се наруши баланса, най-вече в средата на терена. Това са съдийски решения и не мога да говоря, така или иначе съм и с жълт картон, защото си хвърлих бутилката. 

Костов с коментар след ремито

Искахме много победата, но и знаехме какво да очакваме. Поздравления на Крумовград за борбата. Претенциите ми са, че не трябваше да се подвеждаме по темпото на противника. Сковаността между 15-ата минута и червения картон се отрази психологически на играчите ни, повечето са млади. По примитивен начин пробвахме да превземем вратата.

Тази скованост, която видях днес… За първи път я виждам, но понякога амбицията ни изиграва лоша шега. До последно се борихме за победа, но по-премитивния начин, защото бяхме с човек по-малко. До последно имаше натиск към наказателното поле, което ми хареса. 

Съжалявам много, че така се случи, но и оправдавам футболистите донякъде. Младите ни футболисти трябваше да мислят през нещо подобно. Най-добре е да не давам индивидуални оценки, нямам претенции към отбира.

Имаме недостиг на футболисти, особено с отсъствието на Галчев, Охене и Рикардиньо. Ситуацията за другата седмица е тревожна", предупреди специалистът. 

Вижте коментара на Станислав Генчев след ремито с Левски!

Още: "Четвърто поколение левскарче": Николета Лозанова роди първа рожба на Ники Михайлов

Групата на Левски за Крумовград: Готви се дългоочакван дебют

Вкара само 1 гол за Левски, НО: Блесна с бижу във втория мач за новия си тим (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички