Николай Костов категорично посочи: Голямата причина за загубата на Левски от ЦСКА


Николай Костов категорично посочи: Голямата причина за загубата на Левски от ЦСКА
Снимка: БГНЕС

4624 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори след поражението с 0:2 от ЦСКА. Той бе категоричен, че е очаквал от "армейците" да играят по този начин. Освен това посочи двете причини за загубата, като посочи "нелепия гол" като основната.

"Мога да кажа, че това, което очаквахме от ЦСКА, играта им, беше точно такава, каквато очаквахме. Тя е базирана на дълги подавания, единоборства, отговорихме на това много добре, мисля. Две са основните причини, заради които загубихме. Едната от тях е, че в предни позиции не създадохме достатъчно напрежение и губихме топките в нападение. Втората е нелепият гол, който допуснахме. Това е основната причина за загубата.

Нямаме усещане за пренавиване, играчите бяха концентрирани, отговорихме на играта, която очаквахме. Нямахме необходимата скорост в атака, липсваха Лима, Марин Петков. Мое решение е Иван Андонов да застане на вратата. Със сигурност са изморени играчите, като са бягали 90 минути, няма как да не са изморени. 90-минутно бягане, борба, втора топка" - започна той.

Още: Сираков: Сами се бихме, трябва да се съобразяваме с финансовото ни състояние

Освен това Костов призна, че се е притеснявал от поражението заради всички критики, които ще завалят към футболистите му. За финал обяви, че ще се подготвят за тежкия мач срещу Черно море, като определи "моряците" за един от най-добрите домакини.

Николай Костов се извини на феновете на Левски

Костов е тъжен след загубата от ЦСКА

За бъдещето, какво да се хванем. Трябва да сме благодарни за това, което все още имаме - добри, млади играчи, които могат да променят нещата в нашия отбор. Надяваме се на това. Не трябва да се правят някакви сериозни отрицателни изводи от това, че сме загубили, въпреки че знам какво е в душите на играчите ми. Видях го в очите им как преживяха тази загуба. Добре, че имаме време да се отърсим. Знам какво да очакваме натам, влизаме в напрежение, това ми е притеснението. Затова не исках да губим. Сега ще се появят критики към тима ни. Няма как да кажа на играчите да не влизат по сайтове и да не четат неща, които няма да им харесат. Моментното състояние на тима е видимо под нашите възможности.

Ще се постараем да подготвим отбора за Черно море. Знаем много добре какво ни очаква, това е един от най-добрите отбори домакини, ако не и най-добрият. Изключително много съжалявам за феновете, поемам цялата отговорност" - завърши той пред "Диема спорт".

Още: Георги Иванов-Гонзо след дербито: Не толерираме това, което направи агитката на ЦСКА

А неговият колега начело на опонента Нестор Ел Маестро се подмаза на феновете на ЦСКА и срина със земята Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички