Нервен мач на "Герена", Левски завърши 1:1 с Царско село


Нервен мач на "Герена", Левски завърши 1:1 с Царско село
Снимка: Lap.bg

5009 0

Левски не успя да се възползва от грешната стъпка на Черно море и завърши 1:1 с Царско село в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" ще се запомни освен с двете попадения, едното от които много красиво, също така и с претенциите за дузпа на гостите, двете греди и многото нерви, хвърлени от футболистите.

Звонимир Микулич и Джони Пласид пък блеснаха с редица спасявания и отчаяха нападателите на двата тима. "Сините" продължават да са на 8-мо място с 38 точки, четири по-малко от "моряците", а "царете" са 9-ти с актив от 37 пункта. До края на сезона остават 2 кръга. Ето и как се разви самият мач:

"Сините" изпълниха корнер още в първата минута на срещата, но от него не последва опасност. На стадион "Георги Аспарухов" едновременно грееше слънце и валеше ситен дъжд. В 13-ата минута Драган Михайлович си освободи позиция за изстрел и без забавяне стреля с по-слабия си ляв крак, но Пласид улови сигурно!

Двадесет минути след първия съдийски сигнал бразилецът Андерсон опита да застраши вратата на Микулич, но се получи много лош удар и топката тупна чак на пистата пред Сектор Б. Четири минути по-късно Стефан Христов нахлу в наказателното поле на Левски и отправи хубав удар, но кълбото срещна напречната греда и тупна на метър пред голлинията!

В 31-ата минута бившият играч на Левски Лъчо Балтанов бе ударен в лицето при единоборство със Здравко Димитров и му потече кръв. Съдията изглежда не видя добре ситуацията, а халфът му се ядоса и го нападна словесно, получавайки в крайна сметка жълт картон за протеста си!

Малко след това Патрик Галчев сложи топката на главата на Билал Бари, но той някак си не успя да я вкара във вратата, въпреки че бе на чудесна позиция - голям пропуск! Минути по-късно "сините" организираха добра атака, но Здравко Димитров избърза и шутира силно, но неточно. 

В 41-ата минута крилото на Левски навлезе навътре в игрището, подаде към Краев и той с мощен шут от дъгата на наказателното поле нацели горната греда на Царско село! Това бе и всичко по-интересно за първата част.

За разлика от първото полувреме, второто започна с ъглов удар за гостите, но и от него не последва нищо опасно. В 50-ата минута "сините" изпълниха корнер на свой ред, Живко Атанасов засече топката, но в удара му с глава нямаше достатъчно сила и Пласид отново улови.

Две минути по-късно Царско село поиска дузпа за игра с ръка именно на централния защитник на Левски, но съдията размаха ръце играта да продължи, въпреки че имаше основания да посочи бялата точка! В ответната атака и домакините поискаха 11-метров наказателен удар, но в тази ситуация по-скоро нямаше такъв.

В 58-ата минута Христо Попадийн влезе остро в краката на Здравко Димитров и главният съдия отсъди фал, но спести втори жълт картон на бившия играч на Левски. Минута по-късно в игра се появиха близнаците Цоневи за радост на публиката на "Герена"!

Само 5 минути по-късно обаче бразилецът Андерсон помрачи настроението на стадиона и със страхотен изстрел с левия крак от 25 метра прати топката в горния десен ъгъл на Микулич - 0:1!

В 67-ата минута Борислав Цонев сложи топката на крака на Михайлович, той стреля от воле, но Джони Пласид отново бе на мястото си и запази преднината на Царско село с чудесно спасяване.

В 71-ата минута Левски получи право да изпълни дузпа. Вратарят на гостите първо попречи на Боби Цонев да вкара гол покрай него, но Мартин Петков притича и опита да овладее отбитата топка, като при вторатата си намеса Пласид го фаулира. Борислав Цонев се нагърби с изпълнението и не сгреши, пращайки вратаря в обратния ъгъл - 1:1!

В следващите минути Царско село можеше отново да поведе в резултата, но Звонимир Микулич на три пъти показа чудесен рефлекс и спаси вратата на Левски! Десет минути преди края в игра се появиха Валери Божинов и Марин Петков.

В заключителните минути на срещата се стигна до две разбърквания пред вратата на Царско село, но така и не се намери футболист в синьо, който да нанесе завършващия удар. 120 секунди преди края на добавеното време Пласид за пореден път спаси по невероятен начин удар под гредата на Радослав Цонев!

Стартови състави:

Левски: Микулич, Атанасов, Монсалве, Найденов, Галчев, Райнов, Здравко Димитров, Краев, Петков, Михайлович, Бари

Царско село: Пласид, Бандаловски, Кавдански, Попадийн, Георгиев, Балтанов, Мартенс, Костадинов, Андерсон, Христов 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ мача Левски - Царско село!?

ПРЕДИ МАЧА

Левски е в серия от 3 поредни победи - 2:0 срещу Царско село, 1:0 срещу Ботев Пловдив и 2:1 срещу Черно море. Днес "сините" ще се опитат да спечелят и четвъртата си среща от тази плейофна група и да притиснат допълнително "моряците", които са на седмо място с 4 точки преднина пред тях. 

Освен загубата на собствен терен с 0:2 от Левски на 5 май, "царете" записаха и две равенства - 3:3 срещу Черно море и 0:0 срещу Ботев Пловдив. При победа днес на "Герена" Царско село ще измести "сините" от 8-то място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички