"Не трябваше да го прави": Шампион с Левски разкритикува Станимир Стоилов и похвали Костов


"Не трябваше да го прави": Шампион с Левски разкритикува Станимир Стоилов и похвали Костов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg Колаж: Sportlive.bg

2174 0

Бившият играч и треньор на Левски - Иван Вутов, коментира актуалната ситуация на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът похвали работата на наставника Николай Костов и разкритикува неговия предшественик Станимир Стоилов.

Вутов е начело на столичния гранд в периода 1992 - 93-та година. Под негово ръководство тимът триумфира с шампионската титла, след като малко по-рано вдига и Купата на България. В хода на треньорската си кариера той сменя цели 15 тима.

Какво е положението сега на "Герена", според самия него?

"Много се радвам за Костов. Според мен Мъри скочи в нещата, които не трябва да прави един треньор. Моето разбиране е, че наставникът има за задача да работи с отбора. Казва, че иска определен тип нападател или халф и повече отношение няма. А не да се занимава и с трансферата политика на клуба", започна Вутов пред "Тема Спорт" и продължи, отличавайки значителния контраст в работата на Николай Костов.

"Николай се съсредоточи върху работата и затова се възвърна стилът, който Мъри бе създал в началото. Костов е добър треньор. Това, че се задържа дълго време в чужбина, говори, че има капацитет, и нека да го използва. Да му се даде право да работи на спокойствие", допълни още той.

Междувременно наставникът на "сините" взе решение, с което ощастливи своите възпитаници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички