Официално: От БФС взеха странно решение - има ли служебна загуба за Левски срещу Пирин?


Официално: От БФС взеха странно решение - има ли служебна загуба за Левски срещу Пирин?
Снимка: БГНЕС

10469 0

От Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз (БФС) обявиха решението си по казуса около мача на Левски срещу Пирин Благоевград. Срещата бе от шестия кръг, но се игра преди по-малко от седмица (14.09) заради ангажиментите на "сините" в Европа.

В двубоя Левски бе вписал един футболист повече от разрешеното в тимовия лист. Поради това от клуба от Благоевград поискаха служебна загуба. Те допуснаха поражение с 0:2 в двубоя.

Според СТК обаче това не е повлияло на срещата и мерки няма да бъдат взети. Странното обаче е, че тази комисия прехвърли случая към Дисциплинарната комисия на БФС. Тя всъщо трябва да вземе отношение по случая.

БФС няма да глобява Левски заради гафа... засега

Ето и цялото съобщение от БФС без редакторска намеса:

"По подадена жалба от ОФК „Пирин“ Бл, СТК констатира, че от ПФК „Левски“ Сф в нарушение на чл.23, ал. 1 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, преди началото на срещата е вписан един състезател повече от разрешеното в тимовия лист на отложената среща от 6-ти кръг на Първа лига ПФК "Левски" Сф - ОФК "Пирин" играна на 14.09.2023 година.

В срещата ПФК „Левски“ Сф се е възползвал от 4 смени от полагащите се 5 резервни състезатели.

Деянието е фактическа грешка от страна на ПФК "Левски" Сф. Вписването на един състезател в повече от допустимото в случая не е повлияло на развоя на срещата.

СТК при БФС оставя без последствие искането на ОФК „Пирин“ Бл да им бъде присъден служебен резултат.

СТК при БФС изпраща по компетентност жалбата на ОФК „Пирин“ Бл на Дисциплинарната комисия при БФС за взимане на отношение по нарушението на ПФК „Левски“ Сф" - гласи то. Докато чака решението пък, в Левски вече е ясен моделът, който ще бъде следван на зимния трансферен прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички