Арда и Левски разочароваха в самоубийствено равенство (ВИДЕО)


Арда и Левски разочароваха в самоубийствено равенство (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6219 0

Арда Кърджали и Левски завършиха наравно 0:0 в мач от 16-ия кръг на българската Първа лига. Срещата на стадион "Арена Арда" мина в наженена обстановка със здрава битка и общо 29 фала и 5 жълти картона. И двата тима се разписваха в последните си 4 срещи, но тази серия беше прекъсната. 

Домакините имаха превес през по-голямата част от срещата, като отправиха 8 удара към вратата. Левски не създаде нищо особено в предни позиции, като записа един-единствен точен удар. Стражът на "сините" Николай Михайлов направи 5 спасявания, с което не допусна Левски да си тръгне с празни ръце от Кърджали.

След мача Левски се намира на осмата позиция в класирането с актив от 20 точки. Арда е девети с точка по-малко. За "сините" следва гостуване на Царско село на 1 декември, докато кърджалии ще гостуват на шампиона Лудогорец следващият четвъртък.

Домакините отправиха 4 удара към вратата на съперника през първата част срещу 2 от страна на гостите. И двата тима разчитаха предимно на центрирания, което не даде очаквания резултат. Най-опасното положение през първата част дойде в 28-ата минута, когато Иван Коконов стреля опасно и Николай Михайлов спаси удара му.

През второто полувреме също нямаше дъжд от положения. Арда стигна на три пъти до ъглови удари, но до 80-ата минута и двата тима нямаха точен удар във вратата за полувремето. В 76-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Коконов, но такава не беше отсъдена. Четири минути по-късно Юруков отправи изстрел, като Николай Михайлов се намеси.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута беше регистрирано първото предупреждение, като Лъчезар Котев от Арда получи жълт картон. Атанас Зехиров опита изстрел в 3-ата минута и спечели ъглов удар. Бранителите на Левски изтичстиха центрирането от корнер.

В 6-ата минута Зехиров получи травма след като се сблъска с играч на Левски. След груба игра на Кордоба той получи жълт картон, а обстановката в мача се нажени. Радослав Цонев центрира в 9-ата минута, но нищо опасно не се случи. 

Атанас Зехиров не успя да продължи мача и беше сменен от Илия Юруков. Патрик-Габриел Галчев в 13-ата минута опита хитър пас, който не беше разгадан. В контраатаката Жуниньо изведе Спас Делев и това принуди Николай Михайлов да се намеси.

В 17-ата минута Гьоко Зайков стреля от близка дистанция право в ръцете на Иван Караджов. Три минути след това Давид Кики настъпи Патрик-Габриел Галчев и получи жълт картон.

В 25-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле. Николай Михайлов увисна и се сблъска с Гьоко Зайков. Кърджалии не успяха да довършат атаката обаче.

В 28-ата минута Илия Юруков стреля отдалеч и Николай Михайлов се намеси. Домакините продължиха да са по-активни, като Спас Делев центрира от фал. Михайлов успя да хване топката.

В 41-ата минута Иван Коконов центрира отдясно към Давид Кики. Пасът обаче беше прекалено дълъг.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди на второто полувреме Коконов получи топката на перфектна стрелкова позиция и изстрелът се размина на милиметри от вратата. Левски се активизира като Радослав Цонев центрира от пряк свободен удар. Защитниците на Арда се намесиха.

В 52-ата минута Жуниньо опита да пробие по десния фланг, но беше затворен от Иван Горанов. В 55-ата минута Делев се надлъгва с Патрик-Габриел Галчев. Хосе Кордоба изби центрирането. След това Илия Юруков изпрати топката към Делев и Арда спечели корнер.

В 57-ата минута Станимир Стоилов реагира и пусна в игра Здравко Димитров вместо Димитър Костадинов. Арда продължи да играе предимно чрез центрирания от фланговете като Делев беше най-активен, но бранителите на Левски направиха всичко възможно, за да го затворят.

В 64-ата минута Тонислав Йорданов и Иван Тилев влязоха за Арда. Минута след това кърджалии стигнаха до нов корнер, който беше безрезултатен. Марин Петков отстъпи мястото си на Ивайло Найденов за Левски в 68-ата минута.

В 77-ата минута Левски поиска дузпа за игра с ръка на Иван Коконов. Ръката му беше прибрана в близост до тялото му. Три минути по-късно Илия Юруков отправи изстрел, който беше спасен от Николай Михайлов.

СЪСТАВИ:

Арда: 12 Иван Караджов ,8 Милен Желев , 9 Спас Делев , 17 Иван Коконов , 18 Слободан Рубежич , 24 Алекс Петков , 25 Енагнон Кики, 37 Едимар Жуниор, 70 Христо Иванов , 80 Лъчезар Котев , 81 Атанас Зехиров

Левски: 13 Николай Михайлов , 3 Гьоко Зайков , 10 Борислав Цонев , 19 Билал Бари , 20 Димитър Костадинов , 21 Радослав Цонев , 22 Патрик-Габриел Галчев , 4 Иван Горанов , 33 Хосе Кордоба , 88 Марин Петков , 89 Андриан Краев

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" от Кърджали са на девето място във временното класиране с актив от 17 точки, докато "сините" от София са осми с една повече. Важно е да се отбележи, че тимът на Николай Киров е изиграл и два мача по-малко от днешния си съперник!

Левски е в серия от три поредни срещи, в които не може да вземе три точки от Арда, като в последните две дори загуби на своя стадион "Георги Аспарухов" с 1:2 и 0:2. Последната им победа срещу кърджалийци бе на 19 октомври 2019 година (2:1) в мач от 13-ия кръг на Първа лига.

Миналата седмица Арда Кърджали бе на косъм от това да хвърли "бомба" на "Българска армия", но след почивката допусна обрат от 1:0, до 1:2 и си тръгна с празни ръце от София. Левски пък се измъчи срещу Ботев Враца на "Герена" и завърши 0:0, въпреки че имаше нелоши шансове и ситуации за отбелязване на гол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички