На Деня на армейците: Преди години върл левскар би жестоко "сините" (ВИДЕО)


На Деня на армейците: Преди години върл левскар би жестоко "сините" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1239 0

На Деня на Българската армия - 6 май, Левски записва една от най-болезнените си загуби през този век. Рядко се случва "сините" да поведат с 2:0, но да загубят даден мач, но именно това е изходът на тази дата през сезон 2011/12.

Тогава старши треньор на отбора е Ясен Петров, а с капитанската лента излиза Пламен Илиев, като в тима личат имената още на играчи като Владимир Гаджев, Жуниньо и Христо Йовов. Именно Бижутера открива резултата в 14-ата минута, преди Симеон Райков да удвои в 18-ата.

Срещу този отбор на Левски е Локомотив Пловдив, а начело на "смърфовете" е отлично познато име в "сините" среди - Емил Велев. Футболистите на Кокала успяват да изравнят резултата още до края на първото полувреме.

Всичко започва с гол на играч, който впоследствие ще прекара част от кариерата си в Левски. Става въпрос за сенегалския нападател Базил де Карвальо, който се разписва в 29-ата минута. Пет минути преди кая на редовното време на първата част пък бившият играч на ЦСКА Йордан Тодоров изравнява.

Как Локомотив Пловдив с Кокала начело обърна Левски от 0:2?

Емил Велев празнува с Локомотив Пловдив

Малко след един час игра пък се стига и до пълния обрат, който е осъществен за впечатляващо време - малко над половин час. Христо Златински е точен от дузпа, за да обърне за 3:2 и да спечели мача за домакините от Пловдив.

До края на срещата Иван Караджов и отбраната пред него се справя на ниво и не допуска повече попадения, а "сините" допускат болезнена загуба, която е жестока за феновете, които по-скоро очакваха разгром, отколкото поражение, когато поведоха с 2:0. Вижте попаденията чрез кадрите по-долу в материала.

А наскоро Емил Велев - Кокала "отписа" двама от Левски и посочи най-голямата грешка в отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички