Емил Велев - Кокала "отписа" двама от Левски, каза най-голямата грешка в отбора


Емил Велев - Кокала "отписа" двама от Левски, каза най-голямата грешка в отбора
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

18129 0

Емблематичният играч и бивш треньор на Левски Емил Велев коментира моментната ситуация при "сините", както и последните резултати на отбора.  Той даде своята оценка за загубения мач от ЦСКА с 1:3 и защо се стигна до загубата.

"ЦСКА първо имаше по-голямо желание за победа. Отделно от това – отново странните решения на треньора на Левски. Например – да не използва Патрик-Габриел Галчев, а да прибегне до някакви тактически прийоми. Те навредиха на Левски. Не знам – може би това нещо го тренират. Нормално е тактиката да мине през някакъв тренировъчен процес, но… Положенията, които сините имаха, не успяха да ги оползотворят и логично се стигна до тази загуба", заяви той пред "Тема спорт".

Левски още има шанс за Европа

Емил Велев не е доволен от Левски и представянето в защита

Още: Тарикат или будала? Фабио Лима подвел фатално Николай Костов, а Левски си изпати?

Според него Левски все още има шанс да се класира за четвъртото място, но задължително трябва да се промени играта в защита. "Първо – Фабио Лима, който подаде на Кареасо за третия гол вместо на Андреев. Като играе организиран футбол, той трябва да е наясно, че топката не се връща директно към вратата, а настрани – вляво или дясно. А той директно! Наред с това пасът му излезе доста нескопосан и ЦСКА отбеляза – беше ясно, още като се видя какво ще прави. Този бразилец явно няма елементарни познания.

За другия гол – той трябваше да следва защитника на ЦСКА (б.а. – Сейни Сенянг), да играе докрай. А вместо това вдига ръка за засада и противникът вкарва гол. Това какво е? Това го няма никъде дори в детските отбори. При това не говорим за някакво игрово надмощие от ЦСКА, а за елементарни грешки във фаза защита. От елементарни нагоре. И това да се случи във второ поредно дерби!", допълвайки, че трябват играчи на всички позиции.

Той иска нови играчи на всички позиции

"Как толкова години не намерихме добри централни защитници?! Това се учудвам. Ето, Крумовград има добри играчи на тези постове, да не изброявам други отбори. Въпросът при Левски, както се вижда, е, че ротацията в защита не е здравословна. Ротацията на вратарския пост – също. Ясно е, че е нужно да се вземат още играчи. Като се започне от централен нападател и сериозни крила. Защото няма какво да си говорим, Левски е свикнал да играе с крила и таран. Трябва да се вземе и креативен халф, който да може да прави атаките. В момента сините имат Ел Джемили. Има някакви качества, но той си играе сам за себе си. Има го точно това нещо. Явно не влиза в никакви тактически смени. Виждаме го навсякъде по терена. Лъже един, двама, трети, четвърти и така, докато му я вземат. Не знам какво върши. Разпилян играч!". Трима, дошли под ръководството на Николай Костов в Левски, гледат към изхода на "Герена".

Още: Левски почете Георги Аспарухов с венци и цветя на паметника му на "Герена" (СНИМКИ)

Със силни слова и много любов: Левски си спомни за великия Георги Аспарухов

Търпението на Левски свърши: Току дошлият Хоакин Фернандес си стяга куфарите и "пали с 200" от "Герена"?

Пари на ръка и високо финансови претенции: Стана ясно защо Левски и Хоркаш не се разбраха

БФС сподели оставащите дати в Първа лига и кога ще е финалът за Купата на България

Български рапър разпиля ръководството на Левски: Наско Сираков продава мачове, а Костов е нелеп (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички