Мъри Стоилов скастри играчите на Левски: Да не си мислят, че с тази игра прогресираме


Мъри Стоилов скастри играчите на Левски: Да не си мислят, че с тази игра прогресираме
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3531 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов не остана доволен от играта на "сините" при победата над Септември за Купата на България. Стоилов иска по-добра игра от атакуващите си футболисти и полузащитниците във фаза защита. Тъкмо върху това Стоилов ще работи в следващите дни, за да опита да изчисти този проблем за дербито с ЦСКА.

"Първо поздравявам Септември - играха динамично, агресивно. В първите минути не влязохме добре, след това вкарахме красив гол, но общо взето не смятам, че тази игра е нивото, което трябва да показва Левски. Лесни са измислици и оправдания от типа "идва мач с ЦСКА", ние трябва да мислим мач за мач, всеки мач трябва да играем добре. Днес не беше добро нивото. Имаме още доста къде да работим. Очаквам много по-добри игри от моя отбор. Не знам някои от футболистите ми да не изпада в някаква заблуда, че с тази игра можем да прогресираме. За мен винаги качеството на играта е доста важно", започна Стоилов.

"Явно беше, че нашият отбор е по-класният, но това не значи, че трябва да допускаме ситуации или да играем по начин, който не подобава на Левски.

Не успях достатъчно добре да организирам отбора си. Като настройка беше добре - имахме желание да тичаме. Като организация на играта, отнемане на топката, контрол над топката - изключително незадоволително представяне според мен.

Как се справи Пламен Андреев? Като млад вратар имаше някои проблеми с излизанията, но това са нашите вратари, това е  бъдещето на Левски. Ние ще продължим да разчитаме на тях Той не трябва да изпада под никакво напрежение, а да играе все по-уверено и да продължи да се развива.

Общо взето това е доста силно качество на Митко (Костадинов) - да атакува наказателното поле. Имаше и той голямо желание да се представи добре. Като отбор трябва да играем много по-добре. Особено във фаза защита - атакуващите играчи не се справиха добре в отнемането на топката. 

Георги (Миланов) получи възможност да покаже спортната форма, в която се намира, за да можем да разчитаме на него и в бъдеще. Той постепенно ще се връща към най-добрата си форма. Вече и няма страх в него - мисля, че е близко до завръщане в основния състав.

Привличането на Илиян Стефанов? Надявам се да донесе голове и добра игра за отбора.

Мачът с ЦСКА? Първо трябва изключително сериозно за няколко дни да подобрим играта на атакуващите играчи и полузащитата в защита. Трябва да контнролираме по-добре топката, да сме уверени, да не допускаме леки голове, да реализираме нашите моменти.

Жребият за Купата? Няма проблеми, който определи жребият. Естествено, че е добре, когато играят Левски и ЦСКА. Ние трябва да си търсим нашето развитие, нашата игра. Затова днес не съм доволен, защото Левски трябва да мисли да подобрява качеството си на играта, за да компенсираме някои слабости спрямо водещите отбори", завърши Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички