Левски гледа към Купата на България след успех над Септември


Левски гледа към Купата на България след успех над Септември
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5303 0

Левски се класира за полуфиналите на Купата на България. "Сините" спечелиха срещу Септември София с 2:0 в третия 1/4-финал от програмата на турнира. "Сините" поведоха на стадион "Георги Аспарухов" в 21-ата минута, когато Димитър Костадинов засече центриране на Драган Михайлович и се разписа. В началото на второто полувреме Левски получи правото да изпълни дузпа и Георги Миланов не сгреши за 2:0.

Септември имаше златен шанс да вкара още във втората минута, като тогава Александър Тодоров нацели гредата в първата атака в мача. Като цяло обаче срещата очаквано мина под диктовката на възпитаниците на Станимир Стоилов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Александър Тодоров нацели гредата за Септември. Стигна се до ъглов удар, след което Чандъров падна в наказателното поле, но играчът на Септември беше в засада. Мартин Стойчев стреля и Андреев трябваше да се намесва.

В 8-ата минута Сундберг отигра към Ван дер Каап, но той не успя да създаде нищо опасно. Две минути след това Михайлович центрира към Уелтън. Кристиян Пашов изчисти в ъглов удар.

Мартин Стойчев в 13-ата минута стреля за трети път по посока вратата на Левски. Андреев хвана топката. Георги Миланов центрира в 18-ата минута и защитата на Септември се справи с неговото подаване.

21' - 0:1! Драган Михайлович с едно докосване центрира от десния фланг към Димитър Костадинов, който порази вратата на бившия си отбор за 1:0!

Левски продължи да натиска и през следващите минути, като "сините" разчитаха предимно на игра по двата фланга.

Радослав Цонев застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар. Той подаде към Цунами., но Шейтанов улович.

В 29-ата минута Марин Петков се възползва от грешка в защитата и вкара. Голът беше отменен поради засада. Три минути след това Радослав Цонев центрира от корнер, но не последва нищо опасно.

В 40-ата минута Стойчев получи топката в наказателното поле на "сините", но Уелтън успя да отнеме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:2! Броени секунди след подновяване на играта Георги Миланов падна в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа в полза на Левски и Миланов беше точен от бялата точка.

В 53-ата минута Септември можеше да организира нападение. Марио Илиевски обаче се намираше в положение на засада. Две минути след това Цунами опита изстрел, който беше блокиран от Арсов.

Чандъров в 60-ата минута опита центриране без резултат. Георги Миланов след това отправи мощен удар, като Шейтанов изби в корнер. След центрирането от корнер Миланов опита техничен удар, който обаче не застраши вратата.

Илиевски в 69-ата минута опита атака, но беше спрян от Цунами. Уелтън в 73-ата минута излезе сам срещу Димитър Шейтанов и стражът на Септември спаси удара на бразилеца.

В 77-ата минута Кабов подаде на Айкут Рамадан, който стреля доста неточно. След това Георги Миланов опита да изведе Костадинов, но това не се получи.

В 90-ата минута Ван дер Каап можеше да вкара след изпълнение на корнер, но нидерландецът пропусна.

СЪСТАВИ

СЕПТЕМВРИ СФ: Димитър Шейтанов, Асен Чандъров, Александър Тодоров, Атанас Кабов, Иван Арсов, Красиан Колев, Кристиян Пешов, Марио Илиевски, Мартин Ачков, Мартин Стойчев, Симеон Александров

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Драган Михайлович, Келиан ван дер Каап, Сонко Сундберг, Цунами, Радослав Цонев, Филип Кръстев, Димитър Костадинов, Марин Петков, Георги Миланов, Уелтън

ПРЕДИ 1/4-ФИНАЛА

Пътят на Септември София до тази фаза - победа с 1:0 (1/16-финал) над Спортист Своге и победа с 4:1 срещу Етър Велико Търново (1/8-финал).

Пътят на Левски до тази фаза - победа с 2:0 над Марек Дупница (1/16-финал) и победа със 7:0 срещу Септември Симитли (1/8-финал).

Тимът на Септември София заема шестото място във Втора лига и от началото на календарната година има една победа (3:2 над ЦСКА 1948 II) и едно равенство (1:1 с Марица Пловдив) в двата си официални мача. Този на Станимир Стоилов пък е на 5-о място в Първа лига и записа две победи от началото на 2022 г.- 2:1 срещу Локомотив Пловдив и 2:0 срещу ЦСКА 1948.

*Последната среща между тези два отбора се състоя през лятото на 2021 г. - приятелски мач, който завърши 2:2!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички