Мъри Стоилов посочи защо Левски влезе в лоша серия и коя е победа №1 за годината


Мъри Стоилов посочи защо Левски влезе в лоша серия и коя е победа №1 за годината
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1033 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов обобщи основните причини за дългата серия на тима без победа в първенството. Той постави оценка на играта на отбора и на футболистите си и обясни каква е най-голямата победа на ръководството, което го върна на "Герена", в която и той има принос.

"Явно имаме някакво затормозяване в мисленето, в психиката, но трябва да можем да намерим пътя и да прескочим ситуацията, в която се намираме. Въпреки че в повечето от мачовете в игрови план бяхме едно ниво над нашите противници, не успяхме да реализираме превъзходстото, което имахме, а при първата ситуация пред нашата врата допускахме гол.

Явно е, че има и дълъг период от време, в който тези играчи нямат пауза и малък брой от тях носят отговорността. Това обаче не трябва да е извинение. Отдавам го също така и на грешка на растежа, когато се опитваш да играеш доминиращ футбол, такъв, с който да държиш постоянно съперника под натиск. Така винаги възможността за контраатака е по-голяма", каза Стоилов пред "Гонг".

За своя тим той посочи, че е наясно, че не може да се говори за "суперкласа". И че за средствата, които получават играчите и за които са били взети, показват много добро ниво. Целта на треньорския щаб е да се намери още малко баланс и футболна увереност и в момента се работи върху това.

Той е доволен от напредъка в спортно-техническо естество, от моралната победа - връщане доверието на феновете в работата и честността в клуба, и финансовия успех, а именно големите приходи за годината.

"От всяка гледна точка Левски може да е горд от работата, която свърши през годината. Моралната гледна точка е най-голямата победа. Върна се доверието към ФК Левски, върнаха се хората на стадиона. И бедни, и богати помагат с каквото могат. Никой не се интересува от една победа или загуба", обобщи треньорът. А ето какви са трансферните планове на Левски, които той сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички