Мъри се притеснява дали Левски ще пренесе формата от Турция у нас - предложи революционно решение


Мъри се притеснява дали Левски ще пренесе формата от Турция у нас - предложи революционно решение
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1836 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след първата победа на отбора в Турция при зимната подготовка. Успехът над Верес с 2:1. Мъри отново предупреди за терените в България и изрази сериозни притеснения, че Левски ще може да демонстрира показаното в Турция и у нас. Той предложи и революционен нов формат.

"Не е от най-добрите ни контроли, държахме инициативата, имахме положения, но изпуснахме прекалено много шансове. Като за последна контрола се представихме нормално. Много пропуски, много грешки в последната третина. Имахме малко по-голям контрол над топката този път, особено през първата част.

Първите пет мача, без последния, повече ми харесаха от последния - като организация, динамика. Нямаме разрешение от докторите да пуснем Георги Миланов. Трябва да набере форма в следващите контроли и да видим кога е готов.

В добро кондинционно състояние сме, имаме динамика в действията и движенията. Трябва да работим и в българската действителност така, да видим дали ще се запази. Най-големите проблеми са климатичните условия и лошите терения. По-късно трябва да започва първенството и да се играе юни, юли. Сега ще има 1-2 стадиона в България, на които може да се играе добър футбол. За всички е еднакво, но затова сме на това ниво толкова години. Трябва да пренесем този стил и тази игра и в България.

Доволен съм от работата на тези футболисти, които започнаха от началото подготовката и я завършиха. Другите не са минали пълен цикъл. Имаме позиции в защитата, на които сме повече хора - ако има предложения или някой има желание - няма проблем да се разделим с него" - сподели Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички