Куриозно: Как пари на Левски отиват директно за кампанията на ЦСКА?


Куриозно: Как пари на Левски отиват директно за кампанията на ЦСКА?
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

5669 0

По ирония на съдбата - пари на Левски ще отидат за дарителската кампания на големия враг ЦСКА. И всичко това при положение, че финансовата ситуация на "сините" далеч не е по-добра, отколкото тази на "Българска армия".

"Труд" информира, че легендата на ЦСКА и акционер в клуба Христо Стоичков отново е настоял Левски да плати дълга към неговата школа за компенсацията за Божидар Краев. А самият Стойчков е признал, че парите веднага ще отидат в сметката за дарения.

На 16 септември Стоичков внесе жалба до лицензионната комисия на БФС срещу "сините" от името на своята школа в Барселона. В нея той претендира за 40 000 евро за нападателя Божидар Краев, който тръгна от нея, преди българският отбор да го продаде на Мидтиланд, но не внесе задължителния от ФИФА процент на първия му клуб и Тогава бе сезирана лицензионната комисия.

"Моля при извършване на финансовия мониторинг да упражните правомощията си и да наложите санкция на Професионален футболен клуб "Левски" АД поради наличие на финансови задължения към клуба на футболна академия "Христо Стоичков" в размер на 40 000 евро, представляващи неизплатени компенсации за обучение на футболиста Божидар Краев" - пишеше в жалбата, цитирана от изданието.

"Този футболист е играл в Академията в младежките формации U12 и U14. През 2014-а преди да е навършил 23 години, той сключи първи професионален трудов договор с "Левски", който като клуб от своя страна трябваше да заплати компенсация за обучение на всички предходни клубове, включително и на нас, в които ефективно е играл Краев".

Сега Стоичков продължава да недоволства, че не получава средствата, но въпреки това "сините" получават лиценз от БФС, въпреки че има дълг към школата му вече толкова време. Самият Христо Стоичков вече дари сериозна сума на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички