Мъри назова незабравимия момент, сложил край на мъките в Левски


Мъри назова незабравимия момент, сложил край на мъките в Левски
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1536 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов определи датата 15 май за най-специалната за него през последната една година. Тогава "сините" победиха ЦСКА на финала за Купата на България, а с това Мъри смята, че е приключила 13-годишна мъка на "Герена".

Коя дата няма да забравя? 15 май 2022 година. Никога няма да я забравя. 13 години имаше мъка. Тежка мъка, която се виждаше в очите на левскарите и ставаше все по-болезнена. Първото, което трябваше да се направи на всяка цена, е Левски да стигне до финала. Друго важно – Левски не спечели Купата на България, побеждавайки отбори след нас в класирането на първенството, а побеждавайки двата водещи отбора в полуфинала и финала", отбеляза Мъри в интервю пред "24 часа".

"Отбор на три месеца постигна знакови, жизненоважни победи. Футболистите изнесоха цялата тежест. Всичко извършиха те. През цялото време говоря за клуба, но голямата промяна и завръщането на любовта на хората се увеличаваха благодарение на тези, които играеха. След като дълги години други не успяха да го върнат с много пари, за три месеца тези футболисти го върнаха с душа и сърце за Левски.

Нарочно искам да завърша с тях, защото те имаха най-голямата роля за промяната в клуба. И да подчертая, че тук няма българи и чужденци. Който дойде в Левски, става левскар и заобичва клуба. На пиедестал в момента в нашия клуб може да бъдат само футболистите. Всички други трябва да работим, за да стигнем до пиедестала. Досега футболистите не са получавали нужните похвали от мен, сега за първи път ги получават. Винаги съм искал повече от тях. Сега искам да им кажа – вие сте героите!", добави още Мъри.

Припомнете си емоциите от финала Левски - ЦСКА за Купата на България в този материал! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички