Митов гради нов Левски с много хлапета в състава


Митов гради нов Левски с много хлапета в състава

2449 0

Спортно-техническият щаб на Левски е взел решение да даде шанс на юношите в първия отбор да се преборят за титулярно място до края на кампанията, пише "Тема Спорт".

В момента Николай Митов налага в състава Станислав Иванов - 18-годишният нападател започна и в дербито срещу ЦСКА (0:3), но бе заменен на почивката. Освен него в стартовата единайсеторка на "сините" редовно са Божидар Краев и вратарят Николай Кръстев.

Последният не пази срещу "червените", защото бе повален от вирус - преди това записа 8 мача като титуляр. Вместо него в дербито започна привлеченият на пожар през пролетта Божидар Митрев. Той обаче има вина при първите две попадения в мрежата си и затова пак ще седне на пейката, а Кръстев ще продължи да получава доверие.

В оставащите 6 кръга към отбора трябва да бъдат интегрирани и полузащитниците Ивайло Найденов (19 години) и Илия Юруков (17 години). По-големият от двамата дебютира за "сините" през настоящата кампания. Той влезе като резерва три пъти, като в гостуването на Лудогорец (0:0) игра през цялото второ полувреме.

Юруков пък все още няма официален мач за Левски, но се очаква да се появи на терена. Същото важи и за удължилия договора си 21-годишен защитник Деян Иванов, който повече от един сезон лекува контузия.

Даването на шанс на Ивайло Найденов и Илия Юруков се налага и от факта, че халфовете Георги Костадинов и Джереми де Ноойер ще бъдат извадени от състава. Двамата на няколко пъти отказаха да подновят договорите си. Затова и до края на месеца те ще тренират за здраве със "сините" - ще влизат на терена само при крайна нужда.

Това се отнася и за румънския защитник Сърджан Лукин. Той носи вина за първото попадение на ЦСКА в съботното дерби. Сърджан също отклонява предложенията на шефовете за нов договор и през месец юни ще е свободен агент.

Подобна е и ситуацията с испанския нападател Антонио Аниете - той също разочарова с изявите си през пролетта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички