Михаил Вълчев: Задачата за европейска квота ще е трудна, но дано Левски успее


Михаил Вълчев: Задачата за европейска квота ще е трудна, но дано Левски успее
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7517 0

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев не смята, че 2023 година е била добра за "сините", като в някои от двубоите представянето на отбора е било незадоволително. Според него е достатъчно показателно, че столичани отпаднаха за Купата и не са в челните места в класирането.

Участието в Европа за Левски - изключително важно

Относно участието им в Европа: "На косъм е, но "сините" трябва да направят всичко възможно, за да се доберат до място в Европа. Все пак това е Левски и феновете искат да виждат отбор, който побеждава. Много от привържениците не гледат финансовото състояние, споровете със собственика и т.н., а искат да виждат "сините" да печелят мачовете си. Би трябвало запалянковците да се занимават само с подкрепата за отбора и да са взискателни към представянето на играчите. За мен задачата за европейска квота ще е трудна, но дано Левски успее", сподели той пред "Тема спорт".

Славният нападател не смята, че Левски изпраща добра година

Вълчев коментира и проблемите между Наско Сираков и част от привържениците. "Не би трябвало това да се случва, а да седнат на една маса и да се разберат. Не може и тези спорове да се отразяват на играта на отбора. Футболистите не трябва да се влияят от подобни неща. Всичко, което се случва, не говори добре за голям клуб като Левски. Все пак Наско Сираков е собственик и как ще го накарат да се махне. Много е трудно. Имаш някаква собственост и някой да ти каже да оставиш всичко и да се махнеш. Така си обяснявам нещата. Трябва да се водят разговори и да се види дали това, което искат феновете, може да се случи".

Още: Без големи изненади: Гол, който остава в историята, бе избран за най-добър от феновете на Левски (ВИДЕО)

Според него е грешка на ръководството, че не са предложили по-рано договори на Андриан Краев и Жереми Петрис. "Двамата се възползват от това и никой няма да ги критикува. Играли са в някакъв период в Левски и са си вдигнали нивото. Сега има интерес към тях от други отбори и явно ги интересува финансовата част. Да, двамата ще липсват много, трудно ще бъдат заместени, но няма незаменими футболисти. Краев стоеше стабилно в средата и изнесе добри мачове. От своя страна Петрис бе агресивен по фланга и помагаше и в двете фази. Не може съдбата на Левски да зависи от няколко играчи". А от клуба вече са се заели да търсят нови играчи - този път в Португалия.

Още: Николай Костов изненада ръководството: Иска 9 зимни контроли за Левски

Емблематична за Левски личност, която се подиграва със Сираков, се кандидатира за президент на БФС

Бойко Борисов обеща помощ на Левски и ЦСКА, получават 100 млн., но при едно условие

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички