Лудост! Левски разкри каква безумна заплата в евро са поискали от клуба


Лудост! Левски разкри каква безумна заплата в евро са поискали от клуба
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

3358 0

На специална пресконференция мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, изпълнителният директор Даниел Боримиров, както и членът на УС, отговарящ за финансовите въпроси - Борислав Георгиев, дадоха отговори на важни въпроси около клуба.

Един от тях бе с някои футболисти, чието бъдеще в клуба е приключило. А именно - вече продаденият Жереми Петрис, "замразеният" до края на договора му Андриан Краев, както и 16-годишният Стивън Жерард Гаоте, който отказа да подпише договор.

Левски отговаря: За Краев, Петрис, Стивън Жерард и Георги Миланов

Още: Левски и Наско Сираков подкрепят крайна мярка за дербитата с ЦСКА

"Започвам с Галте - разговори се водят от май месец миналата година, Топузаков бе говорил с майка му. Ноември аз се срещнах през ноември с него и му обясних какво му предстои - на 16 години ще тренира с първия отбор, ще замине на лагер. Всичко обещано от клуба към майката на Гаоте, е изпълнено. Бяхме се разбрали, че след лагера в Турция до края на февруари месец искахме да подпишем договор. До края на март бяхме достатъчно търпеливи, много мейли разменихме, а в края на март казаха, че не искат да подпишат.

Боримиров каза колко пари е искал Петрис от Левски?

Не мога да разбера за юноша на Левски, който не иска да преподпише, какво повече да направим. Те казаха, че искат да отидат другаде. Клубът е направил всичко" - обясни Боримиров.

След това той отговори и на въпрос защо Георги Миланов не е бил върнат обратно в отбора, когато стана свободен агент: "Христо Йовов е разговарял с него, Йовов обясни, че не можем да си позволим заплатата, която Георги Миланов е поискал. Всички работим в клуба и се вместваме в параметри. Не можем да обещаем грандиозна сума, която не можем да си позволим".

След това Борислав Георгиев поясни, че е бил подобен случаят с Краев и с Петрис. Той посочи, че те са поискали непосилни суми за бюджета на клуба, както и че всички други интерпретации на случая не са верни.

Още: Шеф в Левски се обърна към "доброжелателите" и обяви кой е следващият дълг, който трябва да се погаси

Веднага след това Боримиров посочи и точната сума, която Петрис е поискал - тя е била в размер на цели 25 хиляди евро: "Петрис поиска 25 хиляди евро. Мислите ли, че е нормално и можехме да си го позволим" - сподели той. На въпросната пресконференция пък Наско Сираков обяви, че за първи път от 15 години Левски не дължи нито стотинка главница към НАП.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички