Наско Сираков: За първи път от над 15 години Левски не дължи нито една стотинка главница към НАП


Наско Сираков: За първи път от над 15 години Левски не дължи нито една стотинка главница към НАП
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

542 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков изнесе конкретни данни относно финансовото състояние на "сините", като заяви, че са платени големи суми - най-вече към НАП.

Един от огромните проблеми пред Левски отпадна

"Ще изнеса само някои цифри, които изключително много вълнуват "синята" общност. За последната една година ПФК Левски е платил по изпълнително дело, т. нар. главница, 6 млн. 342 хлд. лева. И искам да кажа на всички левскари, че в момента, за първи път от повече от 15 години, Левски не дължи нито една стотинка главница, която да носи каквито и да е лихви. Миналата година се трупаха по 2,5 хиляди лева на ден лихви към приходната агенция", заяви Сираков на насрочената за днес пресконференция.

"Освен това, текущи дължения са заплатени 4,4 млн за тази година. 2,5 млн. лева са платени към дистрибутори и към доставчици, просречени задължения. Общо близо 13 млн. лева".

Още: "Слушахме т. нар. собственик...": Легенда на Левски с критика към Наско Сираков

Извинение към треньорския щаб

Той се извини на треньорския щаб относно късата скамейка, която има. "Искам да кажа, че затова нашата скамейка е къса и играем по 13-14 човека и когато не излязат четирима, е ужас. Това няма да се повтори. Първостепенната цел, която си поставихме - справихме се блестящо. Това е не само благодарение на хората в клуба, но и най-вече благодарение на огромна част от "синята" общност, която по всякакъв начин се стремеше да помага и да спаси любимия си клуб.

Неслучайно казах, че най-важният мач за Левски е срещу НАП. Напът сме да го спечелим. Оттук-нататък дължа огромно извинение на треньорското ръководство, макар да знаеха ситуацията и условията, но и гарантирам, че никога повече няма да се наложи треньорът на Левски да поглежда към пейката и да има един или двама играчи, с които може да промени нещо на мач.

"Минимум бройката, която ще вземем през май, е пет играчи. За всеки продаден играч ще има ново попълнение. Работи се сериозно по селекцията. Ако искаме да сме конкурентоспособни, трябва да имаме минимум 18 добри играчи. Най-важното за нас през годината беше да отпадне угрозата от Левски да слага тирета, запетайки, въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма".

Още: Левски остана без точен удар, а това е невиждан антирекорд срещу ЦСКА

Ултрасите на ЦСКА с претенции към полицията за "двоен стандарт" спрямо феновете на Левски

Слави Петров се изгаври с Иван Андонов заради грубата грешка срещу ЦСКА (ВИДЕО)

Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Георги Николов с тежка контузия, кампанията за него приключи

Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Локо София изпревари Пирин

Бегло познат съдия ще свири на ЦСКА, Владимир Вълков ще е на Черно море - Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички