Лудогорец респектира, ЦСКА почти без грешка, а Левски с шанс да се "поправи" при подновяването на Първа лига


Лудогорец респектира, ЦСКА почти без грешка, а Левски с шанс да се "поправи" при подновяването на Първа лига
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

3174 0

Първа лига "чука на вратата", като през идния уикенд ще се подновят битките в шампионата. Пролетта обещава да бъде много интригуваща, като няколко отбора се борят за челните позиции. Вечният фаворит в последните години - Лудогорец, среща сериозен отпор от Черно море, който впечатли от началото на кампанията.

ЦСКА е точно зад тях, като отново е сред конкурентите за титлата, докато Левски изостава, а и се раздели с някои от основните си играчи през зимата. Именно заради това ще е интересно как изглеждат отборите след паузата и каква работа са свършили по време на подготовката.

Какво показва статистиката последните 5 сезона?

Още: ВАЖНО: Фенове на Левски може да не бъдат пуснати за първия мач - дори да имат билет

Левски и ЦСКА са стартирали само веднъж през пролетта

Не всеки отбор влиза веднага в ритъм след подновяването на сезона, като ще направим справка в последните 5 години как Левски, ЦСКА и Лудогорец са започвали пролетния дял.

Разградчани са най-безгрешни, а и най-безкомпромисни - имат 4 победи и само 1 равенство. Миналата година побеждават Спартак Варна с 1:2 като гост, а през 2022 година постигат същия резултат срещу другия варненски отбор - Черно море. 2020 и 2021 година записват гръмки успехи с 6:0 съответно срещу Ботев Враца и Етър. Единственото равенство е срещу Верея преди 5 години.

ЦСКА стартира пролетния дял в последните 5 години с 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Хиксът е срещу Левски през 2020 година в 21-ия кръг, а загубата е от Черно море година по-рано. Трите успеха са срещу Славия с 2:3 през 2022 година, отново срещу "белите" през 2021 година и срещу Берое с 4:1 миналата година.

Още: ДК към Българския футболен съюз "замрази" Джонатан Перейра от ЦСКА 1948 и му поиска 300 лева

Левски има най-лоша статистика от трите отбора - 2 победи, 1 загуби и 2 равенства. Едното в споменатото по-горе срещу "червените", а другото срещу Локо Пд през 2019 година Победите са през 2022 година срещу "смърфовете "у дома с 2:1 и година преди това срещу Монтана. Преди година загуби от Черно море. А с 60 милиона е най-скъпата 11-ка на Първа лига след трансферите, шок за ЦСКА.

Още:  Какво се случи? Ден след продажбата си Уелтън отново се появи на "Герена"

Любопитна сделка: ЦСКА разменя Станислав Шопов за друг играч от Ботев Пловдив?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички