Лудогорец подчини Левски: "Сините" без успех в 23 поредни мача с "орлите" в Първа лига (ВИДЕО)


 Лудогорец подчини Левски: "Сините" без успех в 23 поредни мача с "орлите" в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9356 0

Българският шампион Лудогорец надделя с минималното 1:0 като гост на Левски. "Орлите" спечелиха след попадение на Руан Крус след 25 минути игра, когато изненада Пламен Андреев с мощен удар в близкия ъгъл.

По този начин нападателят Крус блесна с друго изключително важно попадение за своя отбор. Той бе точен и при успеха над ЦСКА (3:0), и в Европа срещу Спартак Търнава (4:0). Локомотив София и Ботев Враца са другите два поразени тима от острието на шампиона.

С победата разградчани събраха 20 точки от 10 изиграни мача и се качиха на шестата позиция - една зад ЦСКА (21 т.). Левски пък остава четвърти с два пункта аванс пред Лудогорец, но и един мач повече.

Притеснителен факт за "сините" е, че това бе 23-ти пореден двубой от българската Първа лига, в който не успява да стигне до победа срещу разградчани. Последната такава е от 13 август 2016 година, когато Божидар Краев носи успеха в последните секунди.

Николай Костов определено няма да бъде доволен от развитието, тъй като отборът му имаше както повече удари, така и предимство при притежанието на топката (близо 60%). Освен това Рикардиньо нацели гредата през втората част.

За Левски продължава тежката програма, като отборът се изправя срещу ЦСКА в следващия кръг, а след това предстои дуел и с Черно море (21.10). Лудогорец ще има нова визита, но този път в Лигата на конференциите, където гостува на Нордселанд (05.10). Следващото изпитание в Първа лига пък е срещу Пирин Благоевград (08.10).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още след около 40 секунди игра от Левски поискаха дузпа за игра с ръка на Аслак фон Витри. Уелтън опита подаване отляво, като след рикошет в крака на Фон Витри топката сякаш докосна ръката му. Правилникът в такива ситуации обаче е категоричен, че дузпа няма.

Минута по-късно дойде и първият удар - Ел Джемили стреля отдалеч, но много неточно.

В следващите минути темпото падна значително, но притежанието на топката бе почти изцяло в полза на "сините". След 12 минути игра - 85% в полза на столичани и 15% в полза на разградчани.

След близо четвърт час игра Жереми Петрис мина Сон и нахлуваше в наказателното поле на "орлите", но се строполи на терена, искайки дузпа (дори получи жълт картон за силните си претенции). 11-метров наказателен удар не бе даден, но ситуацията остана спорна. Необходим е съвсем лек контакт, за да се загуби баланс в тази ситуация, но дори повторенията не убедиха, че такава има.

25' - 0:1! Руан Крус бе изведен зад противниковата отбрана в наказателното поле. Последва мигновен изстрел от малък ъгъл и неособено удобна позиция. Ударът обаче бе много мощен и в близкия ъгъл матира Андреев, който сякаш можеше да покрие ъгъла си по-добре.

В следващите минути устремът на Левски бе спрян. Вместо това Лудогорец започна да атакува доста повече и отправи няколко центрирания от опасни позиции, които обаче не доведоха до нещо значимо.

Около пет минути преди края на редовното време на първото полувреме Уелтън стреля слабо от границата на наказателното поле. Падт имаше достатъчно време да реагира и изби в ъглов удар.

В края на полувремето Левски стигна общо до няколко корнера. Имаше и заучени изпълнения, като при едно от тях Цунами бе намерен непокрит, но отправи отчайващ изстрел.

Секунди след изтичането на триминутното добавено време Сон сбърка и Рикардиньо се понесе с топка в крака в противниковото наказателно поле. Когато дойде време да подава, той опита да го стори, но бе блокиран.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с отличен шанс за Лудогорец. След само секунди игра Текпетей бе изведен в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но този път Андреев спаси.

Секунди след това след опасен пробив Рикардиньо бе намерен в наказателното поле, но не уцели топката. Веднага след товаи и Уелтън опита да шутира, но бе блокиран.

В 59-ата минута домакините изпълниха заучено положение. Ел Джемили намери Рикардиньо в наказателното поле и последва изстрел, който обаче се отби в страничния стълб.

Лудогорец отговори с опасно центриране към Кайо Видал в наказателното поле и изстрел с глава, при който обаче Падт се намеси добре.

Уелтън направи нарушение срещу съперник, препъвайки го отзад. Гинчев обаче не му показа жълт картон, с който би изпуснал дербито срещу ЦСКА.

Фон Витри се понесе в наказателното поле и опита изстрел от неособено добра позиция. Андреев обаче спаси, избивайки в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

Около четвърт час преди края Ван дер Каап сгрешки след спорно подаване към него. Крус отне и преодоля излезлия напред Андреев, но Кордоба изчисти от голлинията.

В 89-ата минута Уелтън проби отляво, влезе навътре и стреля в близкия ъгъл, но Падт нямаше проблеми и улови.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Цунами, Роналдо, Краев, Рикардиньо, Митков, Ел Джемили, Уелтън, Кордоба;

Лудогорец: Падт, Пиотровски, Клод Гонсалвеш, Фон Витри, Сон, Вердон, Сундберг, Текпетей, Видал, Йорданов, Руан Фелипе;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Николай Костов играха повече от 70 минути с човек по-малко след червения картон на Асими Фадига през първата част, но въпреки това не оставиха шанс на "белите" с попадения на бразилците Роналдо и Уелтън.

Освен Фадига, мача ще пропусне и Патрик-Габриел Галчев, който се е разболял и не попадна в групата. До последно няма да е ясно и кой от бразилците ще отпадне заради квотата за играчи с европейски паспорти. В Лудогорец нямат кой знае какви проблеми за днешния сблъсък, но не е ясно кой ще застане на вратата. Симон Слуга направи голяма грешка срещу Локо Пд и Ивайло Петев може да върне доверието си към Серджио Падт.

Столичани са трети в подреждането с 22 точки, като при успех ще се доближат още повече до първите два отбора в класирането Локомотив Пд и Черно море. "Сините" са и с мач по-малко.

12-кратните шампиони са седми в класирането със 17 точки, като със сигурност не искат още нови грешни стъпки, ако не искат да изостанат драстично от върха, въпреки че имат и два мача по-малко А в идния четвъртък Лудогорец има нов двубой в Лигата на конференциите  – гостуването на датския Норшелан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички