Любимец на Сектор Б премина в тим от Полша


Любимец на Сектор Б премина в тим от Полша
Снимка: БГНЕС

2056 0

Бившият футболист на Левски Роман Прохазка ще продължи кариерата си в Полша. 30-годишният полузащитник подписа договор за година и половина с отбора на Гурник (Забже). Словакът преминава в полския тим със свободен трансфер.

През последната година и половина Роман Прохазка игра в отбора на Виктория Пилзен. Той беше основен футболист под ръководството на Павел Върба, но след напускането на наставника в посока Лудогорец се оказа излишен при новия треньор Адриан Гула. Словакът дойде в тима на Левски през лятото на 2012-та година. През сезон 2013/14 той бе преотстъпен на бившия си тим Спартак Търнава, но след завръщането си на „Герена“ се превърна в основен играч за 26-кратните шампиони и в любимец на „синята“ агитка. Прохазка игра в Левски до лятото на 2018г.

През миналата кампания 30-годишният словак игра в Шампионската лига с Виктория Пилзен и дори отбеляза гол на ЦСКА Москва. През настоящия сезон той има 12 мача и 3 гола в Чешката Фортуна лига. А ето какво си спомня от периода си на "Герена" един от бившите наставници на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички