Ивайло Петев не иска да си спомня за „събличането“ на Герена


Ивайло Петев не иска да си спомня за „събличането“ на Герена

1582 0

В края на миналата година бившият наставник на Лудогорец и българския национален отбор по футбол Ивайло Петев бе представен като нов треньор на полския Ягелония (Бялисток). Вчера той даде интервю за местния „Przeglad Sportowy“, цитиран от „Меридиан мач“, в което бе накаран да разкаже подробности за случая на „Герена“ преди няколко години.

През октомври 2013г. Петев бе представен като нов наставник на Левски след уволнението на Славиша Йоканович, но бе съблечен от ултраси при представянето си като нов треньор заради негово старо изказване в интервю, че е фен на ЦСКА. Той сподели, че споменът за случката продължава да го преследва навсякъде. "Не искам да се връщам към тази случка. Ще ви разкрия обаче нещо друго. След това от Левски ме търсиха още два пъти, защото искаха да се върна и да поема отбора. Първо ме потърсиха една година по-късно, а след половин година - пак. Много държаха на мен. След тази случка обаче нямаше как да се върна и да работя в този клуб", сподели Петев.

Той каза няколко думи и за периода си като селекционер на България. "За пръв път чувам, че съм бил един от най-лошите селекционери на България. Статистиката ми не бе толкова лоша - пет победи, два равни и шест загуби. Дори не бях уволнен. Просто аз отидох в един момент и казах, че не можем да продължаваме така. Помните онзи страхотен отбор от началото на 90-те години, но в един момент просто спряхме да произвеждаме добри играчи", каза 44-годишният специалист.

В последните години Ивайло Петев бе начело на Динамо Загреб, Омония Никозия и Ал-Кадисия Дивания в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички